Arapi preuzeli
Bogićevićev
rudnik zlata Lece

Izvor: Blic, 03.Feb.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapi preuzeli Bogićevićev rudnik zlata Lece

Kompanija „Life Stone Capital” produžila je juče ugovor o zakupu rudnika Lece, čiji je vlasnik Miroslav Bogićević, saznaje „Blic”.

Tako će ova misteriozna kompanija iz Dubaija, koja ima samo jednog zaposlenog i osnivački ulog od jednog evra, odlukom stečajnog upravnika i stečajnog sudije u narednih godinu dana raspolagati zlatom, olovom i cinkom iz „Lecea“. Prvi ugovor o zakupu potpisan je 24. aprila 2015. godine.

Arapi su u zakup došli dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Bogićević bio u pritvoru nakon što je Tužilaštvo za organizovani kriminal protiv njega i još šestoro okrivljenih pokrenulo postupak zbog nezakonitog odobravanja i korišćenja 42 kredita Privredne banke Beograd. Pre nego što je Bogićević otišao u pritvor, novembra 2014. pokrenut je stečaj nad ovim rudnikom po unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR) zbog duga od 981 milion dinara.

Bogićević za „Blic“ tvrdi da je rudnik dat „fantomskoj firmi koja je samo uvećala gubitke“.

- Nisu plaćali ni struju, ni rudnu rentu, ni dobavljače. Izuzev plata, nijednu drugu obavezu nisu ispunili, a pokušali su neovlašćeno i da preuzmu rudnik, preko novog UPPR-a, koji je sud u Leskovcu odbio. Njihov predlog je bio da se dug poveriocima vrati tek posle deset godina, što je za poverioce bilo neprihvatljivo. I pored toga, sklopljen je novi ugovor o zakupu, iako je očigledno da se ne radi o kompaniji koja ima dobre namere prema rudniku - kaže Bogićević.

On se čudi što je stečajni sudija Desanka Petrović iz Privrednog suda u Valjevu „takvoj firmi“ juče odobrila produženje zakupa.

- Ovo je klasična kriminalna priča u kojoj su državni službenici dobili novac da se nesolventnom partneru na mala vrata preda veliko rudno bogatstvo. Ja ću tužiti sudiju Desanku Petrović, stečajnog upravnika i veće jer su dozvolili da se kompaniji koja nije izvršila nijednu obavezu ponovo da rudnik u zakup. Kompletna moja oprema je ruinirana, isečene su šine. Poveriocima nije isplaćen ni dinar - kaže Bogićević.

Stečajni upravnik Stojanka Filipović i sudija Desanka Petrović juče se nisu javljale na brojeve telefona poznate redakciji. n
Pogledaj vesti o: Rudnik Lece

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Engleski fond iz Dubaija još godinu dana u rudniku „Lece“

Izvor: juGmedia, 04.Feb.2016, 11:43

MEDVEĐA – Dok 377 rudara rudnika “Lece” kod Medveđe strepi zbog neizvesnosti oko produžetka zakupu sa “Life stone capital” iz Dubaija, koji ističe sutra, rukovodstvo tvrdi da će on biti parafiran do kraja ove nedelje...“Stekli su se preduslovi za produžetak ugovora jer je ispunjena...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.