Antić: Vlada sutra odlučuje o poskupljenju struje

Izvor: RTS, 10.Jun.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Vlada sutra odlučuje o poskupljenju struje

Vlada Srbije će sutra odlučiti o poskupljenju struje, najavio je ministar rudarastva i energetike Aleksandar Antić.
"Vlada pokušava da približi stavove sa MMF-om oko manjeg poskupljenja struja i odluka će biti doneta sutra", rekao je Antić novinarima u Obrenovcu, prenosi Beta.

Antić je prilikom obilaska Termoelektrane "Nikola Tesla" istakao da se i danas razgovora o poskupljenju struje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a da će sutrašnjoj sednici Vlade biti utvrđen predlog, koji odobrava Agencija za energetiku.
"Nadam se da će MMF uvažiti naše razloge da poskupljenje bude u iznosu koji očekuju", rekao je Antić.
MMF je, sporazumom sa Srbijom, tražio da struja od 1. aprila poskupi 15 odsto.
Na pitanje navinara na osnovu čega očekuje da MMF uvaži razloge da struja poskupi u manjem procentu, Antić je rekao da Vlada ima jake argumente, među kojima su i uštede koje će biti postignute reorganizacijom EPS-a.
"Premijer i ja ćemo učiniti sve da zbog teške socijalne situacije u Srbiji rast cene struje bude manji, ali mora da se vodi računa i o održivom poslovanju EPS-a", kazao je Antić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Antić: Vlada sutra odlučuje o poskupljenju struje

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2015

Vlada Srbije će sutra odlučiti o poskupljenju struje, najavio je danas ministar rudarastva i energetike Aleksandar Antić..."Vlada pokušava da približi stavove sa MMF-om oko manjeg poskupljenja struja i odluka će biti doneta sutra", rekao je Antić novinarima u Obrenovcu...On je prilikom obilaska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.