Angry Birds stižu na filmska platna

Izvor: S media, 21.Okt.2011, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Angry Birds" stižu na filmska platna

Rovio, finska kompanija koja je stvorila Angry Birds potvrdila je da je počela rad na produkciji filmske verzije popularne igrice.

Generalni menadžer Rovia za Severnu Ameriku, Endru Stalbou, rekao je da se na filmu radi punom parom. „Nedavno smo angažovali Dejvida Majsela, bivšeg direktora Marvel studija, koji će nadgledati filmsku produkciju”.

Jugić u Diznijevom crtaću

Srpske "Piliće" čeka svetska slava (VIDEO)

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<


On je otkrio da je igrica do sada preuzeta 400 miliona puta i da postoje ambiciozni planovi za dalju ekspanziju. „Gradimo medijsku kompaniju nove generacije”, kaže Stalbou.

Rovio je nedavno kupio studio za animaciju u Helsinkiju i tamo se trenutno radi na seriji kratkih videa koji će biti objavljeni sledeće godine.

„Naš veliki, smeo plan jeste da imamo milijardu fanova. Iako brzo napredujemo, tek smo na početku”.

A smeo plan je posledica neverovatnog obrta u poslovanju Rovia. Samo pre 2 godine kompanija je bila na ivici bankrota i imala je 12 zaposlenih. Danas za firmu radi 170 ljudi.

* Angry Birds nije jedina igrica koja će se ekranizovati. Glasine tvrde da je FarmVille takođe na putu do gledalaca.

(BBC)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.