Amerikanci: 2014. biće bolja

Izvor: B92, 31.Dec.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci: 2014. biće bolja

Oko polovine anketiranih Amerikanaca očekuje da će 2014. biti bolja od 2013. godine.

Odgovori ukazuju da bar smatraju da nova godina ne bi mogla da bude mnogo gora od ove godine.

U mesečnoj, prednovogodišnjoj anketi agencije AP i instituta GfK, udeo Amerikanaca koji smatraju da SAD idu u dobrom pravcu porastao je na 34 odsto sa oktobarska 22 procenta. Ali, to je 2012. smatralo 38 odsto anketiranih.

Radom predsednika Baraka Obame ove godine je iz meseca u mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo sve više nezadovoljnih - godišnji prosek je da o njemu pozitivno mišljenje ima 46 odsto anketiranih, a 50 odsto negativno.

Još lošije mišljenje Amerikanci imaju o svojoj skupštini - Kongresu SAD: 82 odsto smatra da je ove godine radio loše, pokazala je anketa AP-GfK.

U retkoj prilici političkog jedinstva, ove godine su anketirani građani gotovo pođednako loše ocenili oba velika poslanička tabora: negativnu ocenu je demokratama dalo 83 odsto anketiranih, a republikancima 87 odsto.

Pozitivna nota iz istrazivanja je to što sada više anketiranih kaže da je privreda u boljm stanju nego pre Obaminog mandata, mada je i ta ocena prilično anemična: ukupno 26 odsto je sada stanje privrede opisalo kao dobro, što je 2012. smatralo 23 odsto anketiranih.

Ipak, anketirani Amerikanci nemaju mnogo nade za boljitak privrede. Upitani šta predviđaju u idućoj godini, 37 odsto anketiranih je izjavilo da će se opšte stanje privrede pogoršati, a 33 odsto smatra da će biti bolje.

Dok 32 odsto smatra da će broj nezaposlenih opasti u SAD, 36 odsto očekuje da će 2014. više ljudi izgubiti posao nego što će se zaposliti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Polovina Amerikanaca očekuje da će 2014. biti bolja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Dec.2013

Oko polovine anketiranih Amerikanaca očekuje da će 2014. biti bolja od 2013. godine, a odgovori ukazuju da bar smatraju da nova godina ne bi mogla da bude mnogo gora od ove godine. Radom predsednika Baraka Obame ove godine je iz meseca u mesec bilo sve više nezadovoljnih - godišnji prosek je da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.