Američki biznismen PRIZNAO: Evo zašto je SRAMOTA biti Amerikanac u svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2017, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki biznismen PRIZNAO: Evo zašto je SRAMOTA biti Amerikanac u svetu

Sve objasnio

Direktor banke JP Morgan Čejs Džejmi Dajmon koji zbog posla mnogo putuje u inostranstvo, kaže da tamo vidi sav teret američkh preduzeća.

- Skoro je sramota biti Amerikanac koji putuje širom sveta -  rekao je Dajmon (67) u razgovoru sa analitičarima i novinarima na jednoj konferenciji.

Kaže da mu je dosta sr*** s kojima moraju da se suoče Amerikanci, izražavajući tako frustraciju zbog nemogućnosti nacije da ulaže u infrastrukturu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i popravi poreske uslove.

- Privredni rast bi bio mnogo jači kada bi bilo više inteligentnih odluka, a manje gužvi.

Dajmon nije štedeo ni novinare, kaže da bi oni trebalo da se usredsrede na stvarno važna pitanja s kojima se nacija suočava, a to nisu afere u kompaniji. S tim u vezi istakao je da je ta najveća američka banka zabeležila rekordnu dobit uprkos padu prihoda.

JP Morgan's Jamie Dimon says 'it's almost an embarrassment being American' https://t.co/ZfCrUZPPJ1 His bank paid $309 mil 4 creditcrd fraud.

— john nolan white (@johnnolanwhite2) July 14, 2017

- SAD moraju da počnu da se fokusiraju na politiku koja je dobra za sve Amerikance, a to je infrastruktura, regulacija, oporezivanje, obrazovanje -  rekao je Dajmon.

- Zašto vi ljudi, o tome ne pišete svaki dan potpuno mi nije jasno. I, na primer, da li se neko bavio trgovinom i fiksnim prihodima u poslednje dve nedelje? Mislim, stvarno.

Dajmon im je rekao da je nedavno posetio Izrael, Irsku i Francusku, gde vlade “duboko priznaju i veruju u važnost konkurentne poreske šeme i poreze”, rekao je on.

Jedan od novinara ga je pitao da li sve ovo označi da je frustriran administracijom Donalda Trampa:

"Ne", rekao je. "Frustiran sam tobom".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.