Svima koji duguju ili reprogram, ili prinudna naplata pretplate

Izvor: Kurir, 30.Jul.2014, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svima koji duguju ili reprogram, ili prinudna naplata pretplate

RTS: Ne postoji nijedan razlog zašto bismo otpisali svoja potraživanja i time se razlikovali od „Infostana“ ili EPS

BEOGRAD - Radio-televizija Srbije neće otpisati zaostala potraživanja za pretplatu, a razmišlja da dužnicima ponudi reprogram, ali i da angažuje prinudne izvršitelje - ovo u Javnom servisu kažu zvanično za Kurir povodom informacija u medijima da će država posle ukidanja pretplate oprostiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dug onima koji je nisu plaćali.

Upitani kako će naplatiti zaostala potraživanja, u Službi za odnose sa javnošću RTS odgovaraju da „ne postoji nijedan razlog zašto bi RTS otpisao svoja potraživanja i time se razlikovao od ‚Infostana‘ ili ‚Elektroprivrede Srbije‘, koji svoje usluge uredno naplaćuju“.

To je, dodaju, važno zbog finansijske discipline korisnika usluga, a i nedopustivo je da se savesni građani osećaju loše zbog činjenice da su svoje obaveze izmirivali na vreme.

- Jedan od načina o kome se razmišlja je i poseban protokol kojim bi dužnici dobili priliku da račune izmire na 18 rata i bez kamate. Trenutno ne postoji jedinstven stav da se potraživanja bez tendera ustupe prinudnim izvršiteljima, ali i ova mogućnost nije isključena - najavljuju u RTS.

U RTS navode da se naplata potraživanja, preko sudskih izvršitelja i nadležnih sudova, sprovodi prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju. Trajanje sudskih postupaka zavisi od opterećenosti sudskih izvršitelja i sudova.

ČINJENICE

Duguje 1,5 miliona pretplatnika

- mesečno građani za pretplatu ostanu dužni oko 760 miliona dinara

- RTS je podneo 8.400 tužbi, od čega je više od 1.000 rešeno

- od 2,5 miliona obveznika pretplatu u celosti ili delimično plaća oko milion

- prosečan stepen naplate je 25,45 odsto

*podaci RTS

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.