Skupština Srbije: Završen rad, i sutra o amandmanima na zajam EPS i EMS

Izvor: Blic, 22.Maj.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije: Završen rad, i sutra o amandmanima na zajam EPS i EMS

Skupština Srbije završila je danas rad, a sutra će nastaviti raspravu o amandmanima na davanje garancija za zajam EPS i EMS.

Poslanici su danas razmotrili 24 amandmana na dopune zakona o osiguranju depozita i o Agenciji za osiguranje depozita.

Razmotrena su i četiri amandmana podneta na davanje državnih garancija za zajam Nemačke razvojne banke KfW EPS-u u iznosu od 45 miliona evra za projekat "Modernizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sistema za otpepeljavanje TE Nikola Tesla A".

Poslanici sutra treba da razmotre još 19 amandmana na taj predlog, kao i 23 amandmana na davanje garancije Srbije u korist KfW banke za kredit Elektromreže Srbije u visini 15 miliona evra, koji je namenjen za regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu.

Predloženim dopunama Zakona o Agenciji za osiguranje depozita predviđeno je da agencija može ulagati i u devizne dužničke hartije od vrednosti koje izdaje Srbija ili Narodna banka Srbije.

Ta ulaganja su moguća u okolnostima značajnih promena na međunarodnom finansijskom tržištu uzrokovanih postojanjem negativne kamatne stope na depozite kod stranih banaka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.