RTS: Netačno je da ćemo oprostiti dug za pretplatu!

Izvor: Press, 30.Jul.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: Netačno je da ćemo oprostiti dug za pretplatu!

Prema njegovim rečima, RTS još uvek razmatra na koji način će to biti naplaćeno, da li sudskim putem ili će najpre dužnicima ponuditi da ga izmire u ratama.
Palija je rekao da nema razloga da RTS otpiše svoja potraživanja jer to ne radi ni Infostan, niti EPS.
- Ne vidim zbog čega bismo se mi razlikovali od njih, koji svoje usluge uredno naplaćuju. Trenutno ne postoji jedinstven stav o mogućnosti da potraživanja bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tendera budu ustupljena prinudnim izvršiteljima, ali i ova mogućnost nije isključena – navodi Palija.
Kako dodaje, postoji mogućnost da se dužnicima ponudi da dugove izmire na 18 mesečnih rata bez kamate. “Dakle, mi još uvek razmatramo šta nam je činiti, ali ono što je sigurno je da dugove nećemo praštati niti otpisivati”, kaže on.

 
Palija dodaje da građani Srbije svakog meseca RTS-u na ime duga za TV pretplatu ostaju u proseku dužni oko 760 miliona dinara.
- Nećemo dozvoliti da se savesni i odgovorni ljudi osećaju loše zato što su obaveze izmirivali na vreme i to je još jedan razlog zašto ćemo insistirati da naplatimo dugovanja – objašnjava on.
Podsetimo da je pre tri dana državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković izjavio je da će novi medijski zakoni doneti ukidanje TV pretplate, ali da će se uvesti taksa koja neće biti više od 500 dinara.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.