GRAĐANI ŠOKIRANI DECEMBARSKIM RAČUNIMA ZA STRUJU: Da li se i vama potkrala ova greška EPS-a?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAĐANI ŠOKIRANI DECEMBARSKIM RAČUNIMA ZA STRUJU: Da li se i vama potkrala ova greška EPS-a?

Neprijatno iznenađenje stiglo posle praznika

Mnogi građani su doživeli šok posle praznika kada su u poštanskim sandučićima zatekli decembarski račun za struju, uvećan i više nego duplo u odnosu na iznose koje obično dobijaju.

Potrošači sumnjaju u način na koji je EPS vršio obračun, jer su iznosi uvećani i po nekoliko hiljada dinara.

- Račun za novembar je iznosio 7900 dinara, a za decembar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čak 14 000, a potrošio sam 600 kilovata više, što je neizvodljivo- požalio se jedan od potrošača.

Slična sudbina je zadesila i jednog Beograđanina koji će morati da izdvoji 15 000 dinara umesto 8 000 koliko obično plaća kada na isti način koristi električnu energiju.

Mnogi su posumnjali da se u EPS-u ponovila greška iz 2014. godine kada je tadašnji direktor Dejan Vasić smenjen zbog nerealnih računa za struju na koje se žalilo čak 48 000 potrošača.

S druge strane u "Elektroprivredi Srbije" kažu da svake godine u decembru zbog niskih temperatura i slava potrošnja električne energije uveća za oko 10 odsto:

- Eventualne greške su moguće, ali se mogu ispraviti ukoliko kupac podnese prigovor- navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.