EPS: Cena struje u Srbiji i dalje najniža u Evropi

Izvor: Bor030.net, 02.Jul.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Cena struje u Srbiji i dalje najniža u Evropi

Cena električne energije za domaćinstva u Srbiji i dalje je najniža u regionu i Evropi i pored poskupljenja koje će uslediti od 1. avgusta u proseku za 4,4 odsto, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

EPS je podsetio da je Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) dala  saglasnost na povećanje regulisane cene električne energije od 1. avgusta.

Cena struje za domaćinstva povećaće se u proseku za 4,4 odsto, dok će prosečno povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << cena za kupce koji po Zakonu o energetici imaju pravo na regulisano, odnosno garantovano snabdevanje biti 4,5 odsto, bez troškova akcize.

U skladu sa odredbama Sporazuma između Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda, predviđena je odluka o povećanju cene struje kako bi cena tog energenta u narednom periodu dostigla tržišni nivo.

Skupština Srbije takođe je usvojila izmenu zakona o akcizama kojim se od 1. avgusta uvodi akciza na električnu energiju od 7,5 odsto.

Ukupno poskupljenje struje iznosiće 12 odsto od 1. avgusta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.