Uslovi upisa naredne godine studija

Izvor: Blic, 15.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovi upisa naredne godine studija

Ministarstvo prosvete Srbije će predlog da se broj bodova za upis naredne godine studija postepeno povećava razmotriti nakon 23. septembra, za kada je zakazana sednica Konferencije univerziteta u Srbiji, najavio je resorni ministar Žarko Obradović.

- Ukoliko predlog Univerziteta u Beogradu bude jedinstven stav svih univerziteta u Srbiji, ministarstvo će to uobličiti u okviru izmene i dopune postojećeg zakona i dati u skupštinsku proceduru kako bi se što pre rešilo to pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i stvorili uslovi da se što veći broj studenata upiše u narednu godinu - rekao je Obradović.

Predlog Univerziteta u Beogradu predviđa da se broj bodova za upis naredne godine studija postepeno povećava kako bi se 2010. godine stiglo do zakonom propisanog uslova od 60 poena za upis naredne godine studija.

Uslove upisa naredne godine studija trebalo bi regulisati tokom oktobra pošto fakulteti tada obavljaju upis i overu semestara.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je agenciji Beta da će se odmah nakon što Ministarstvo prosvete parlamentu dostavi izmene i dopune zakona o viskom obrazovanju taj predlog, zbog svog značaja, brzo naći na dnevnom redu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do planiranih 60 bodova postepeno

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2008

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete Srbije će predlog da se broj bodova za upis naredne godine studija postepeno povećava razmotriti nakon 23. septembra, za kada je zakazana sednica Konferencije univerziteta u Srbiji, najavio je juče resorni ministar Žarko Obradović, a prenosi Beta...- Ukoliko predlog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.