Srpski studenti vicešampioni sveta u dizajnu softvera

Izvor: Blic, 15.Jul.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski studenti vicešampioni sveta u dizajnu softvera

Studenti Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina osvojili su drugo mesto za dizajn softvera na takmičenju Imedžin kupa u Varšavi, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

U timu sa Tehničkog fakulteta, koji je pobedio 66 ekipa iz drugih zemalja, bili su Zlatibor Veljković, Milan Kojadinović, Goran Nikolić i Vanja Zavišin, sa mentorom Dejanom Lacmanovićem.

Imedžin kup je najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Majkrosoft organizuje od 2003. godine, a do sada je učestvovalo vise do 300.000 studenata iz više od 100 zemalja.

U prvih šest na svetu u kategoriji Digital Media plasirala se i ekipa sa Univerziteta Singidunum iz Beograda koju su činili Goran Jovanović i Nikola Vuković.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je na konferenciji za štampu da je od velikog značaja to što je nagrađeni softver namenjen za lakšu komunikaciju osoba sa hendikepom.

Marković je navela da je ova nagrada poruka mladim ljudima da se ispati raditi i biti kreativan i dodala da je Fond za mlade talente stipendirao 38 studenata zrenjaninskog fakulteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.