Postavljanje vremenske kapsule u Petnici

Izvor: Blic, 13.Avg.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljanje "vremenske kapsule" u Petnici

BEOGRAD - Istraživačka stanica Petnica organizovaće danas ceremoniju postavljanja "vremenske kapsule" u temelje nove započete zgrade.

Cilindar od nerđajućeg materijala, koji bi trebalo da očuva svoju strukturu i sadržaj najmanje četiri stotine godina, pažljivo će biti ugrađen u noseću konstrukciju novog objekta i osiguran armiranim betonom.

Vremenska kapsula sadrži poruke, dokumente i izvestan broj vrednih predmeta i stvari koje su saradnici i polaznici Istraživačke stanice izdvojili kako bi u budućnosti predstavili početak 21. veka, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"VREMENSKE KAPSULE" U TEMELJIMA PETNICE

Izvor: Kurir, 13.Avg.2011

BEOGRAD - Istraživačka stanica Petnica svečano će postaviti "Vremensku kapsulu" u temelje nove započete zgrade...Cilindar od nerđajućeg materijala, koji bi trebalo da očuva svoju strukturu i sadržaj najmanje četiri stotine godina, pažljivo ce biti ugrađen u noseću konstrukciju novog objekta...

Nastavak na Kurir...

"Vremenske kapsule" u temeljima Petnice

Izvor: Studio B, 13.Avg.2011

Istraživačka stanica Petnica svečano će danas postaviti "Vremensku kapsulu" u temelje nove započete zgrade, najavljeno je iz te stanice. ..Cilindar od nerđajućeg materijala, koji bi trebalo da očuva svoju strukturu i sadržaj najmanje četiri stotine godina, pažljivo će biti ugrađen u noseću...

Nastavak na Studio B...

"Vremenska kapsula" u temeljima Petnice

Izvor: Mondo, 13.Avg.2011

Istraživačka stanica Petnica svečano je danas postavila "Vremensku kapsulu" u temelje nove započete zgrade, najavljeno je iz te stanice.

Nastavak na Mondo...

Postavljena "vremenska kapsula" u temelje Petnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2011

PETNICA -..Polaznici i saradnici Istraživačke stanice "Petnica" postavili su danas u temelje nove zgrade "vremensku kapsulu" sa porukama za budućnost i sitnicama koje oslikavaju sadašnji duh Petnice, saopšteno je iz te stanice...Cilindar od nerđajućeg materijala, koji predstavlja kapsulu, očuvaće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.