PROTIV DISKRIMINACIJE Poslanik podržao porodicu zaraženu HIV-om kojoj sugrađani prete

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTIV DISKRIMINACIJE Poslanik podržao porodicu zaraženu HIV-om kojoj sugrađani prete

Narodni poslanik i lekar Dušan Milisavljević obišao je porodicu Bančić iz sela Kacabać kod Bojnika, koja tvrdi da je diskriminisana jer su bračni par Lidija i Jugoslav zaraženi HIV-om. On je ocenio da su strah od bolesti i neznanje o načinu prenosivosti HIV virusa doveli do diskriminacije ove porodice.

Milisavljević je posle pisanja “Blica” došao u to selo da podrži osmočlanu porodicu u njihovom nastojanju da žive mirno i budu prihvaćeni.

- Ovim ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moramo da omogućimo pristojan život i da njihovim komšijama pošaljemo poruku da nije lepo to što ih ignorišu i prete im – dodaje Milisavljević. On je poručio vlastima u Bojniku, policiji i Centru za socijalni rad da Bančiće uzmu u zaštitu.

- Ukoliko Bančići podnesu još jednu prijavu, dodatno ću regovati kod resornih ministarstava, gde ću se boriti da zaštitim njihova ljudska, ali i prava pacijenata, jer je ovde frapantna diskriminacija na delu - kaže Milisavljević.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.