Novi zemljotres u Kraljevu

Izvor: S media, 05.Nov.2010, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zemljotres u Kraljevu

Zemljotres jačine 4,4 po Rihteru pogodio je sinoć blizinu Kraljeva, izjavila je direktorka Seizmološkog zavoda Srbije Slavica Radovanović.

Radovanović je rekla da je ovaj zemljotres posledica smirivanja tla posle glavnog udara.

Nov udar zemljotresa, koji je sinoć u 22:10 sati pogodio region već rasteresenog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kraljeva, poslao je uznemirene ljude na ulicu, ali nove, vidljive štete nema.

Kako javlja RTS, u pojedinim delovima grada ponovo je nestala struja.

Epicentar zemljotresa je registrovan osam kilometara severozapadno od grada, kod aerodroma Ladjevci.

Dve žrtve zemljotresa u Srbiji

Sin preživeo pukom srećom

Kraljevo: 280 objekata nije bezbedno

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je pozvao gradjane da ostanu pribrani jer nema razloga za paniku.

Medjutim, Evro-sredozemni seizomološki centar je na svom sajtu objavio da je magnituda bila veća od 4,4 stepena.

U zemljotresu oštećeno 4.000 objekata

Stiže pomoć za nastradale

U Republičkom seizmološkom zavodu FoNetu rečeno je da je od juče do sada registrovano nekoliko stotina slabih zmljotresa.

Zemljotres tokom kojeg je poginulo dvoje ljudi, a desetine su povredjene, dok je materijalna šteta velika, dogodio se u noći izmedju utorka i srede, i imao je magnitudu od 5,4 stepena po Rihterovoj skali.

(Agencije)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nov udar u Kraljevu, ljudi ponovo na ulicama

Izvor: TV Avala, 05.Nov.2010

Nov udar zemljotresa je sinoć u već rasteresenom Kraljevu poslao uznemirene ljude na ulicu, ali nove, vidljive štete nema. 

Nastavak na TV Avala...

Zemljotres ponovo trese Kraljevo

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2010

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je da je za 280 objekata na području Kraljeva utvrđeno da su nepodobni za život i da je u ovom trenutku prioritet nadležnih službi nastavak pregleda oštećenih objekata i distribucija pomoći.

Nastavak na Radio 021...

Nemirna noć u Kraljevu

Izvor: RTS, 05.Nov.2010

Tokom noći i jutra u Kraljevu zabeleženo više potresa. Seizmolozi kažu da nema razloga za paniku i da je to posledica smirivanja tla. Danas raspodela pomoći. ..Više slabijih potresa, koji su se dogodili sinoć od 22 sata do jutros do 6.39 časova, dodatno su uznemirili građane Kraljeva, iako nisu...

Nastavak na RTS...

Nov manji udar u Kraljevu

Izvor: NaDlanu.com, 05.Nov.2010

KRALJEVO, 5. novembra 2010. (Beta) - Nov udar zemljotresa u četvrtak uveče u već rasteresenom Kraljevu poslao uznemirene ljude na ulicu, ali nove, vidljive štete nema. Po automatskom saopštenju uređaja Republičkig seizmološkog zavoda u Beogradu, u četvrtak u 22 sata i 9 minuta se u Srbiji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Opasnost za oštećene objekte

Izvor: Danas, 05.Nov.2010

Tlo u Kraljevu se ne smiruje, a nakon zemljotresa jačine 4,4 stepena Rihterove skale koji je u četvrtak veče zabeležen u okolini grada, juče ujutro je registrovan novi udar jačine 3,9 stepeni. Seizmolozi tvrde da nema razloga za paniku, jer su naknadni potresi posledica smirivanja tla.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.