Niški studenti protestovali zbog cene ispita

Izvor: Akter, 07.Jul.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški studenti protestovali zbog cene ispita

Povećanje cene prijave za polaganje ispita na Filozofskom fakultetu u Nišu izazvalo je veliko ogorčenje studenata, a dvadesetak najodlučnijih danas je protestovalo ispred zgrade Fakulteta

Polaganje ispita na Filozofskom fakultetu za apsolvente je poskupelo sa 300 na 1.500 dinara,  a za ostale redovne studente 500 dinara po svakom ispitu koji prijave više od tri puta, računajući i prethodne rokove.

"Cenovnik polaganja ispita promenjen je usred akademske godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i bez ikakve prethodne najave. Studenti su za poskupljenje saznali tek kad su došli da prijave ispit", rekao je student Filozofskog fakulteta Milan Zirojević.

On je istakao da su studenti smatraju da je retroaktivno brojanje prijava ispita protivustavno i zbog toga su, kao i zbog samog poskupljenja, zatražili intervenciju Prosvetne inspekcije.

Prodekan Filozofskog fakulteta, Tatjana Paunović je rekla da je cenovnik polaganja ispita promenjen u skladu s preporukom Ministarstva prosvete Srbije i Senata Univerziteta u Nišu, i uz saglasnost studentskih organizacija.

"Cenovnikom je nezadovoljna samo manja grupa studenata kojima je istekla zakonom definisana produžena godina studija. Njima, da bi završili studiranje, fakultet zapravo izlazi u susret obezbeđivanjem rokova za polaganje ispita. Oni ne pripadaju studentskoj populaciji", kazala je Paunović.

Kako je istakla, za septembarski ispitni rok polaganje ispita za redovne studente će, umesto 500, koštati 300 dinara, i to ukoliko se radi o ispitu koji se polaže više od tri puta.

Po tvrdnjama studenata, najnovijom izmenom cenovnika pogođeno je oko 700 studenata Filozofskog fakulteta u Nišu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opa, ispit "filozofima" u Nišu triput skuplji!

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015

Povećanje cene prijave za polaganje ispita na Filozofskom fakultetu u Nišu izazvalo je veliko ogorčenje studenata, a dvadesetak najodlučnijih danas je protestovalo ispred zgrade Fakulteta...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Polaganje ispita na Filozofskom fakultetu za apsolvente je poskupelo...

Nastavak na Mondo...

Niški studenti protestovali zbog cene ispita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015

Povećanje cene prijave za polaganje ispita na Filozofskom fakultetu u Nišu izazvalo je veliko ogorčenje studenata, a dvadesetak najodlučnijih danas je protestovalo ispred zgrade Fakulteta. Polaganje ispita na Filozofskom fakultetu za apsolvente je poskupelo sa 300 na 1.500 dinara, a za ostale redovne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.