Na saborovanju smotra dečjeg folklora

Izvor: Blic, 25.Maj.2017, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na saborovanju smotra dečjeg folklora

Petodnevni program 46. Đačkog Vukovog sabora nastavljen je danas organizovanjem etnomuzikološke, kaligrafske i radionice tkanja u Tršiću, u kojima su učestvovali đaci Vukove spomen škole i Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada.

U lozničkoj gimnaziji uručene su nagrade najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima iz Srbije, učesnicima literarnog konkursa "Vukovo zvono", kojeg tradicionalno raspisuje Ogranak Vukove zadužbine Gimnazije "Vuk Karadžić", dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na šetalištu ispred Vukovog doma kulture organizovan koncert dečjih folklornih ansambala lokalnih kulturno-umetničkig društava.

U Muzeju Jadra priređena je multimedijalna izložba Abaza Dizdarevića, slikara iz Bijlog Polja. Đačko saborovanje nastavlja se u petak likovnom, jezičkom i književnom radionicom u Tršiću, dok će u Galeriji "Mina Karadžić" u Loznici biti predstavljeni umetnički radovi Marije Blagojević, likovne umetnice, jedne od polaznica prethodnih likovnih kolonija u Tršiću.

Na sceni Vukovog doma kulture u 20 sati Dramski studio "Milovan Radivojević", lozničke gimnazije, izvešće pozorišnu predstavu "Romeo i Julija" u režiji Zorana Grujića, Nataše Lazić Maksimović i Slađane Vranješ.

Završna svečanost 46. Đačkog Vukovog sabora je u subotu na saborištu u Tršiću., gde će Pozorište "Duško Radović" iz Beograda izvesti predstavu "Čarobna knjiga". Tokom vikenda biće održano i Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih i srednjih škola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.