');
Najnovije vesti
Blic Vesti Srbija

Na saborovanju smotra dečjeg folklora

Petodnevni program 46. Đačkog Vukovog sabora nastavljen je danas organizovanjem etnomuzikološke, kaligrafske i radionice tkanja u Tršiću, u kojima su učestvovali đaci Vukove spomen škole i Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada.

Loznica01 na saborovanju smotra decjeg folklora koncert decjih ansambala foto s.pajic Foto: S. Pajić / RAS Srbija
Loznica01 na saborovanju smotra decjeg folklora koncert decjih ansambala foto s.pajic
Koncert dečjih ansambala
Foto: S. Pajić / RAS Srbija
Koncert dečjih ansambala

U lozničkoj gimnaziji uručene su nagrade najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima iz Srbije, učesnicima literarnog konkursa "Vukovo zvono", kojeg tradicionalno raspisuje Ogranak Vukove zadužbine Gimnazije "Vuk Karadžić", dok je na šetalištu ispred Vukovog doma kulture organizovan koncert dečjih folklornih ansambala lokalnih kulturno-umetničkig društava.

U Muzeju Jadra priređena je multimedijalna izložba Abaza Dizdarevića, slikara iz Bijlog Polja. Đačko saborovanje nastavlja se u petak likovnom, jezičkom i književnom radionicom u Tršiću, dok će u Galeriji "Mina Karadžić" u Loznici biti predstavljeni umetnički radovi Marije Blagojević, likovne umetnice, jedne od polaznica prethodnih likovnih kolonija u Tršiću.

Na sceni Vukovog doma kulture u 20 sati Dramski studio "Milovan Radivojević", lozničke gimnazije, izvešće pozorišnu predstavu "Romeo i Julija" u režiji Zorana Grujića, Nataše Lazić Maksimović i Slađane Vranješ.

Završna svečanost 46. Đačkog Vukovog sabora je u subotu na saborištu u Tršiću., gde će Pozorište "Duško Radović" iz Beograda izvesti predstavu "Čarobna knjiga". Tokom vikenda biće održano i Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture za učenike osnovnih i srednjih škola.