Moguće ukidanje viza za državljane Srbije koji planiraju da putuju u ovu zemlju!

Izvor: BKTV News, 26.Apr.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće ukidanje viza za državljane Srbije koji planiraju da putuju u ovu zemlju!

"Razmatra se odluka o ukidanja viza za državljane Srbije koji planiraju da putuju u Alžir", izjavio je danas Ambasador te zemlje u Srbiji Abdelhamid Šebšub.

On je je razgovarao sa studentima Visoke turističke škole (VTŠ) u okviru manifestacije Dan Alžira na toj visokoškolskoj instituciji.

"Turisti iz Srbije treba da upoznaju Alžir, ''zemlju sa hiljadu lica'', kao što i Alžirci trebaju da prošire znanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << o Srbiji", poručio je ambasador ove severnoafričke države.

Alžir beleži u proseku sedam miliona noćenja godišnje, a ta zemlja je tokom 2016. godine zabeležila više od dva miliona poseta, što je povećanje od 19,27 odsto, u odnosu na 1,7 miliona u 2015. godini.

 "Srbija i Alžir gaje prijateljske odnose još iz perioda alžirske revolucije i Alžirci nisu zaboravili pomoć koju je njihovoj domovini tokom oslobodilačkog rata pružala nekadašnja Jugoslavija, prva zemlja u Evropi koja je priznala Privremenu vladu Ažira", kazao je ambasador.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Alžir razmatra ukidanje viznog režima za državljane Srbije

Izvor: RTS, 26.Apr.2017

U okviru strategije razvoja turizma u Alžiru razmatra se i mogućnost ukidanja viznog režima za državljane Srbije, rekao je Ambasador Alžira u Srbiji Abdelhamid Šebšub, u razgovoru sa studentima Visoke turističke škole. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.