Jat pod prismotrom Evrope

Izvor: Blic, 27.Okt.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat pod prismotrom Evrope

Nacionalna avio-kompanija „Jat ervejz“ u poslednjem izveštaju Evropske agencije za bezbednost u avio-saobraćaju dobila je brojne zamerke na starost flote i čistoću aviona, mnogo više nego prethodnih godina.

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije tvrde da ovo ne znači da „Jat" nije bezbedan, ali ne poriču da će avio-prevoznik ubuduće biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pod mnogo većom prismotrom međunarodnih inspektora.

- Tačno je da je EASA dostavila Direktoratu civilnog vazduhoplovstva godišnji izveštaj o izvršenju inspekcija. U tom izveštaju „Jat" je dobio više primedaba nego što je imao prethodnih godina. Te primedbe nisu neposredno važne za pitanje bezbednosti kompanije, ali se i ovo uzima u obzir u konačnom izveštaju. To znači da će inspekcija na međunarodnim aerodromima češće ulaziti u „Jatove" avione - kažu u direktoratu.

U DVC dodaju da će i oni, kao vazduhoplovne vlasti, naložiti otklanjanje nedostataka i kontrolisati „Jat".

Da je „Jatova" flota dotrajala, nije nepoznato, ali ostaje pitanje kako će kompanija rešiti problem, jer novca za nove letelice nema. Zanimljivo je da „Jat" tokom ove letnje sezone nije imao značajnije incidente, ali je prethodna sezona bila ispunjena kašnjenjima i kvarovima aviona. Do isteka tendera za pronalaženje strateškog partnera „Jat ervejzu" ostalo je pet dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jat se nalazi pod prismotrom Evrope

Izvor: B92, 27.Okt.2011

Beograd -- Nacionalna aviokompanija Jat je u poslednjem izveštaju Evropske agencije za bezbednost u aviosaobraćaju dobila brojne zamerke na starost flote i čistoću aviona...U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije tvrde da ovo ne znači da Jat nije bezbedan, ali ne poriču da će avio-prevoznik...

Nastavak na B92...

Jat pod prismotrom Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2011

Nacionalna avio-kompanija "Jat ervejz" u poslednjem izveštaju Evropske agencije za bezbednost u avio-saobraćaju dobila je brojne zamerke na starost flote i čistoću aviona, mnogo više nego prethodnih godina...U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije tvrde da ovo ne znači da "Jat" nije bezbedan,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.