GAK u Kragujevcu dobija inkubator

Izvor: B92, 20.Okt.2011, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GAK u Kragujevcu dobija inkubator

Beograd -- Na račun Fonda B92, u sklopu akcije "Bitka za bebe" uplaćena je donacija Pireus banke od koje je već naručen inkubator za potrebe GAK u Kragujevcu.

Prema proceni stepena hitnosti i potreba za novom opremom, Zdravstveni centar u Kragujevcu se nalazio u vrhu liste prioriteta, te je stoga Piraeus banka svoju donaciju namenila upravo ovoj ustanovi.

Krajnji cilj „Bitke za bebe" koja uspešno traje već sedmu nedelju je prikupljanje sredstava za kupovinu 100 novih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inkubatora za naše najmlađe i najugroženije sugrađane. Do sada, u sklopu akcije su obezbeđena sredstva za kupovinu više od 85 inkubatora, od kojih su neki već isporučeni zdravstvenim institucijama širom Srbije.

Komentarišući ovu donaciju, gospodin Neoclis Neocleous, predsednik Izvršnog odbora Pireus banke AD Beogard je istakao:

„Kao društveno odgovorna Banka koja je orijentisana na konkretne ciljeve, želeli smo da se uključimo u ovu akciju i pomognemo onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija. Fundamentalni princip Piraeus Banke je ulaganje u ljudske resurse, a borbu za život prevremeno rođenih beba doživljavamo kao ultimativni prioritet bez kojeg kao društvo nećemo biti u mogućnosti da napredujemo. U ovom trenutku smo se odlučili za Kragujevac jer smo saznali da postoji velika potreba za novim inkubatorom u kragujevačkom Zdravstvenom centru. Želim da naglasim kako smo kao društvo dužni da učinimo koliko je u moći svakoga od nas da našim mališanima obezbedimo adekvatne uslove za pobedu u ovoj teškoj bici".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Institutu uručeni inkubatori

Izvor: B92, 21.Okt.2011, 13:40

Beograd -- Institutu za neonatologiju uručeno je devet novih inkubatora u okviru akcije "Bitka za bebe", koju sprovodi Fond B92...Uz šest ranije doniranih inkubatora u okviru akcije "Bitka za bebe", zaokružena je isporuku prve polovine potrebnih u ovoj instituciji...Svake godine 800 prevremeno rođenih...

Nastavak na B92...

Devet inkubatora donirano Institutu za neonatologiju

Izvor: Blic, 21.Okt.2011

Institutu za neonatologiju uručeno je danas devet novih inkubatora u okviru akcije "Bitka za bebe", koju sprovodi Fond B92. Te inkubatore donirali su Rudarski basen Kolubara, Banka Poštanska štedionica, Ministarstvo pravde, OMV Srbija, Milšped, Mineco Grup i građani pojedinačnim uplatama...Predsednik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.