Ambasada SAD u Prištini: Oprez zbog mogućih terorističkih akcija

Izvor: RTS, 13.Apr.2017, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD u Prištini: Oprez zbog mogućih terorističkih akcija

Američka ambasada u Prištini pozvala je svoje državljane na Kosmetu da budu pažljivi narednih dana, tokom verskih praznika i velikih okupljanja i manifestacija, a sve, kako navodi u pozivu, zbog pretnji od mogućih terorističkih akcija.
Poziv američkim državljanima može da važi i za ostale ljude na Kosmetu, da se klone gužvi, da budu oprezni prilikom javnih okupljanja jer i pravoslavna i katolička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << verska zajednica obeležavaju Uskrs.

U pozivu se ističe da su teroristi u regionu još odranije planirali da napadnu osetljive ciljeve, uključujući crkve i bogomolje, pešačke centre, sportske terene i javne skupove.
U tom smislu, američka ambasada pozvala je svoje građane da preispitaju svoje kretanje i namere, kako bi osigurali ličnu bezbednost.
Ovakvih poziva američkim građanima bilo je i ranije tokom verskih i drugih praznika, ali pažnju zaokuplja i odluka vrha kosovske policije da svi njeni pripadnici prekinu odmor i vrate se u službu i to na dvanaestočasovno radno vreme. Ovo angažovanje trajaće do nove odluke policije. U vrhu policije nisu obrazlagali ovu odluku, samo su kazali da je policija obavezna da na osnovu svojih ovlašćenja suzbije opasnosti po javnost i da održava red i mir.
Pre poziva američke ambasade njenim državljanima, iz kosovske vlade je saopšteno da se najavljena sednica odlaže za sutra, a nakon toga je stigla i vest da je premijer Isa Mustafa održao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.
Posle te sednice saopšteno je da se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji i akcijama preduzetim od strane prištinskih institucija, "kako bi se zaštitili sigurnost i ustavni poredak".
Razgovaralo se i o preduzimanju koraka nadležnih institucija u prevenciji i suočavanju sa izazovima u sektoru bezbednosti, mada nije navedeno o kojim se koracima radi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLICIJA U PRIPRAVNOSTI Ambasada SAD u Prištini poziva na povećan oprez za praznike

Izvor: Blic, 13.Apr.2017

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini pozvala je danas američke državljane na povećan oprez tokom predstojećih verskih praznika kao i prilikom masovnih okupljanja i manifestacija..."Teroristi u regionu su i ranije nastojali da napadnu meke mete uključujući crkve i druga svetilišta,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.