Skuplji boravak dece u vrtićima Pčelice za 30 odsto

Izvor: RadioCity.rs, 21.Feb.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplji boravak dece u vrtićima Pčelice za 30 odsto

Boravak dece u predškolskom do sada je koštao 12 hiljada, a nova, viša cena iznosiće skoro 19 hiljada dinara. Poskupeće boravak u vrtiću i za mališane uzrasta do 5 godina, na nešto više od 20 hiljada dinara.
„Učešće roditelja do sada je bilo 3.105 dinara, sada će učešće roditelja biti 4.028 dinara, ili negde oko 920 dinara više nego do sada. Što se tiče dnevne cene, učešće roditelja je bilo 141 dinar, a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << je to 183 dinara na dnevnom nivou“, rekao je Zoran Jonić.

Od februara 2013. godine ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja Predškolske ustanove “Pčelica“ nije uvećavana. Podizanje ekonomske cene za 29,7 odsto, tvrdi direktor ove ustanove, bilo je neophodno.
„Sa ovim povećanjem ustanova Pčelica će sigurno poslovati na nivou pozitivne nule, čak će biti i mogućnosti da se finansijski plan i plan javnih nabavki, koji je predviđen za rekonstrukciju i adaptiranje novih objekata, ispuni i da se uradi onako kako treba“, dodaje Jonić.

Iz gradske kase biće dotirano 928 miliona dinara za ovu namenu.
Obdaništa Pčelice pohađa više od 5 i po hiljada mališana iz Niša, a smešteni su u 217 vaspitno-obrazovnih grupa. Od njih, za 8 odsto dece vrtić će koštati koliko i dečiji dodatak, a to je 2.675 dinara. Za 12 odsto mališana, koji su ili 3. dete ili iz grupe korisnika socijalne pomoći, boravak će biti besplatan.
Inače, zarade Pčelice iznose oko 55 odsto od ekonomske cene. Odluka o poskupljenju, koju je usvojilo Gradsko veće, počeće da važi kada je usvoji Skupština grada.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Loša godina za italijanske masline, cene ulja bi mogle da porastu i za 20 odsto

Izvor: Beta, 21.Feb.2017

Ljubitelji italijanskog maslinovog ulja ove godine bi mogli da očekuju porast cena i do 20 odsto jer je prošla sezona bila loša za masline.Kombinacijom lošeg vremena i napada parazita na jugu Evrope, većinom u Italiji, proizvodnja maslina je prepolovljena. Zbog toga su cene maslina na veliko sredinom...

Nastavak na Beta...

"Pčelicini" vrtići poskupljuju za 30 posto

Izvor: JužneVesti.com, 22.Feb.2017, 16:08

Roditelji će boravak dece u predškolskoj ustanovi “Pčelica” ubuduće plaćati znatno više, jer će ta usluga poskupeti za trećinu. Pravdajući poskupljenje direktor "Pčelice" Zoran Jonić je rekao da su u pitanju "ekonomski razlozi", dodajući da se "cena nije menjala od februara 2013. godine".

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.