Vučić: Ako te država pomaže, uradi nešto za nju

Izvor: Telegraf.rs, 17.Okt.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako te država pomaže, uradi nešto za nju

Premijer Srbije Aleksandar Vućić ponovio je danas da neki korisnici socijalne pomoći zbog novca koji dobijaju od države nemaju motiv da rade i da će se to promeniti.

- Da pojasnim šta sam rekao. Rekao sam da sposobni ljudi, ovakvi kao ja, od 100 i nešto kila, dobijaju socijalnu pomoć, dečji dodatak za decu i tako mesecno primaju 21.000 do 22.000 dinara i ti ljudi više nemaju motiva da rade za minimalnu zaradu - rekao je Vučić za TV Prva u Kuršumlijskoj Banji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Vučić je ocenio i da je najgori populizam i političko licemerje ako neko smatra da je uvreda "ako te država pomaže, a ti ne možes jednom u mesec dana za nju nešto da uradiš".

- Ti koji mi sole pamet iz dnevne sobe iz Beograda i manekenišu se svaki dan ? Ja sam na terenu svaki dan, neka dođu i pitaju svoj narod šta mogu da urade za svoj narod -kazao je premijer.

Vučić je ranije objasnio da su njegove izjave o socijalnim davanjima i trudnicama, istrgnute iz konteksta i "falsifikovane".

On je istakao da je govorio o dve sasvim različite stvari - pravima trudnica u Srbiji i socijalnim davanjima za ljude koji mogu da rade, ali ne žele, te da su te dve izjave "isečene, spojene i falsifikovane".

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Dečji dodatak

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.