U Boru molitveni dom umesto džamije

Izvor: Bor030.net, 09.Sep.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Boru molitveni dom umesto džamije

U Boru se gradi novi molitveni dom za pripadnike Islamske verske zajednice, jer glavni urbanistički projekat Opštine Bor ne predviđa izgradnju džamije.

Foto: Eldin Ašćerić

Veliki deo građevinskih radova je gotov, tako da se očekuje da uskoro počne postavljanje krova, kaže član saveta Islamske zajednice u Boru Živorad Mitić.

“U odnosu na druge verske zajednice koje u Boru imaju jasno iskazan svoj status kroz crkve, mi to nemamo. Mi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << blagovremeno, kao Islamska zajednica, podneli prigovor na glavni urbanistički plan i dali predlog da se, s obzirom na to da novi urbanisticki plan treba uskoro da bude usvojen, u njega uvrsti mogućnost da ovaj objekat dobije status džamije. Za sada će ovo biti molitveni dom”, kaže Mitić.

Na mestu gde se gradi novi pripadnici islamske verske zajednice već su imali molitveni dom, ali je objekat bio veoma star i oronuo i pretila je opasnost da se sruši. Zbog toga je i podnet zahtev za izgradnju novog objekta, koji je Opština Bor odobrila.

(Tanjug)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.