TF BOR: Veliki broj učesnika na ovogodišnjoj letnjoj školi o ekološkom preduzetništvu [FOTO]

Izvor: Bor030.net, 12.Okt.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TF BOR: Veliki broj učesnika na ovogodišnjoj letnjoj školi o ekološkom preduzetništvu [FOTO]

Paralelno sa konferencijom EMFM2016 Odseka za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru, u periodu od 2. do 6. oktobra organizovana je i letnja škola za doktorande (PhD) i master studente na temu: “Ekološko preduzetništvo: Upravljanje inovacijama za tehničko – tehnološke proizvode i intelektualno vlasništvo”.

U okviru internacionalne Rešica mreže za preduzetništvo i inovacije (www.resitanet.eu >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << ) početkom oktobra organizovana je letnja škola u hotelu “Albo”, sa radionicama u koje su bili uključeni studenti iz institucija članica ove mreže iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Srbije.

Međutim, ova letnja škola po prvi put bila je otvorena i za učešće studenata van navedene akademske mreže, tako da su učestvovali i studenti iz Mađarske.

Učesnici radionica pripadali su različitim sferama istraživačkih oblasti, i to: ekonomiji, menadžmentu, biznisu, inženjerskom menadžmentu i sl. Tokom različitih aktivnosti  svi studenti raspoređeni su u interdisciplinarne i multirnacionalne timove od 5 po ljudi i radiili na razvoju originalnih poslovnih ideja iz oblasti ekološkog preduzetništva.

U okviru radionica, rešavane su brojne studije slučaja iz oblasti ekološkog preduzetništva, a bilo je i prilike za posetu kompaniji “Limes” iz Pirota, koja proizvodi preko šezdeset vrsta različitih proizvoda za kozmetiku, ličnu i kućnu higijenu na bazi lekovitog bilja, i to uz primenu svih ekoloških standarda.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.