Podmladak borskog Crvenog krsta pobednik regionalnog takmičenja

Izvor: Bor030.net, 26.Sep.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmladak borskog Crvenog krsta pobednik regionalnog takmičenja

Prošle subote, 20. septembra, u Smederevu je održano međuregionalno takmičenje u pružanju prve pomoći, na kome je borsko povereništvo Crvenog krsta predstavljala ekipa podmlatka. Mladi borski humanitarci osvojili su prvo mesto i plasman na državno prvenstvo.

Foto: Crveni Krst – povereništvo Bor

U konkurenciji od devet ekipa borski tim je osvojio prvo mesto i plasirao se na republičko takmičenje, koje će se održati 17 i 18. oktobra u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net <<

“Pohvalio bih sve takmičare borske ekipe, jer su pokazali veliko interesovanje i zavidno znanje u oblasti prve pomoć i programa Crvenog krsta. Verujem u ekipu i učinićemo sve da se iz Beograda vratimo sa nekom od nagrada”, rekao Dejan Stojčić, poverenik Crvenog krsta u Boru.

Prema rečima Stojčića, mladim Boranima je sve interesantniji rad Crvenog krsta i broj aktivnih članova raste.

“U poslednijih godinu dana sve je veće interesovanje za aktivnosti Crvenog krsta. Udeo u tome svakako imaju naši mladi volonteri iz osnovnih škola, koji su svojim idejama i akcijama popularizovali Crveni krst. Uspeh na republičkom tamičenju dao je dodani vetar u leđa i podstreh da se nastavi sa dosadašnjim dobrim radom. Bor od 1996. godine nije učestvovao na republičkim takmičenjima u pružanju prve pomoći, a sada smo osvojili prvo mesto”, zaključio je Stojčić.

Borsko povereništvo Crvenog krsta bilo je aktivno u prikupljanju i distubuciji pomoći pogođenom području majskim poplavama, a aktivno je i sada kada je pomoć potrebna u istočnoj Srbiji.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.