Međunarodni dan mladih obeležen i u Boru

Izvor: Bor030.net, 12.Avg.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan mladih obeležen i u Boru

Povodom Međunarodnog dana mladih danas je u Opštini Bor održan prijem gde su pored mladih iz Bora i Srbije prisustvovali i mladi volonteri  iz pojedinih zemalja sveta.

Položaj mladih u našoj državi nije na zavidnom nivou. Član borskog Opštinskog veća zadužen za omladinu, Marko Nikolovski, izjavio je da bi taj problem mogao biti rešen kroz interakciju, druženja i angažovanje većeg broja mladih.

“Današnji sastanak bio je veoma konstruktivan, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << učesnici MORIEK-a iz raznih zemalja uveličali su nam ovaj važan događaj. Što se tiče aktivnosti, mi ćemo u saradnji sa Kancelarijom za mlade i drugim omladinskim organizacijama održati radionice, kao što smo to i do sada radili. Na taj način motivisaćemo omladinu da utiče na poboljšanje svog trenutnog statusa u društvu”, izjavio je Nikolovski.

Na sastanku se, takođe, pomenula i tema Lokalnog akcionog plana (LAP) za mlade i njegove revizije. Prema rečima Srećka Zdravkovića, predsednika Kancelarije za mlade opštine Bor, do kraja godine planira se razvšetak revizije.

“Dosadašnjom proverom LAP-a došlo se do zaključka da su tri ključna prioriteta mladih u opštini Bor promenjena. Sada će se više pažnje obratiti na zaposlenje, obrazovanje i vaspitanje i bezbednost. Pored toga, neizostavni delovi akcionog plana jesu i osnivanje Omladinskog centra, te predmeti na polju ekologije”, pomenuo je Zdravković.

Međunarodni dan mladih se u Srbiji obeležava od 2007. godine, a Kancelarija za mlade opštine Bor ovaj događaj organizuje četvrtu godinu zaredom. Ove godine manifestaciju će ispratiti četvorodnevni program.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.