Direktorka borske filijale NSZ: “Broj zaposlenih porastao za više od 4000”

Izvor: Bor030.net, 30.Avg.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka borske filijale NSZ: “Broj zaposlenih porastao za više od 4000”

Borska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje koja pokriva teritoriju čitavog Borskog okruga, prema rečima direktorke filijale Sonje Stanković, evidentirala je u prvih šest meseci ove godine čak 4.184 novozaposlene osobe na teritoriji okruga. Kako se navodi u intervjuu datom listu “Poslovi”, najviše ljudi na teritoriji Borskog okruga, čak 20,9% radi u prerađivačkoj industriji, zatim u delatnosti vađenja ruda i kamena, zdravstvu, obrazovanju i proizvodnji električne energije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << />
Prema rečima direktorke borske filijale NSZ Sonje Stanković, primetan je trend rasta zaposlenosti na teritoriji Borskog okruga, posebno u privatnom sektoru.

Ukupna zaposlenost na nivou celokupnog okruga u 2014. godini iznosila je 27.052 lica, da bi u prvih šest meseci ove godine bile zaposlene još 4.184 osobe, odnosno 304 lica više nego u istom periodu prošle godine.

Najveću administrativnu stopu nezaposlenosti ima Bor, a najmanju Negotin, ali je, kako kaže direktorka, nezaposlenost na nivou čitave filijale približna republičkom proseku, a i iskreno očekuje da će se trenutno stanje na teritoriji Opštine Bor ubrzo promeniti.

“U narednom periodu očekuje se otvaranje supermarketa preduzeća “Tekijanka” u Boru, koje će zaposliti oko 50 radnika, ali i otvaranje pogona “Iskre” iz Slovenije, koji bi zaposlio oko 40 žena. Ispitivanja sprovedena u oblasti eksploatacije ruda i plemenitih metala biće baza za otvaranje novog rudnika, a time će se stvoriti i šansa za nova zapošljavanja u Boru”, istakla je Sonja Stanković, direktorka borske filijale NSZ.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

S varjačom brže do posla nego s diplomom pravnog fakulteta

Izvor: Politika, 31.Avg.2015, 08:16

Najviše se traže farmaceuti, lekari specijalisti, zavarivači i kuvari, a najmanje daktilografi, birotehničari i gimnazijalci..U Srbiji je u julu 2015. godine legalno radilo 1,734.585 ljudi, što je za 111.268 više nego u istom mesecu prošle, podatak je Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ)....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.