Brdske trke od ovog vikenda ponovo na Crnom vrhu

Izvor: Bor030.net, 25.Sep.2014, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brdske trke od ovog vikenda ponovo na Crnom vrhu

Opština Bor i Sportski auto karting savez Srbije (SAKSS) potpisali su četvrogodišnji ugovor o održavanju brdskih trka na planini Crni vrh. Prve dve trke u okviru “Nagrade Bora 2014″ biće održane tokom vikenda, 27. i 28. septembra.

U predivnom ambijentu planine Crni vrh ponovo će se nadmetati domaći automobilisti. Ovo je epilog dogovora između predstavnika opštine Bor i SAKSS-a.

Ugovor o održavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << brdskih trka na borskoj strani Crnog vrha potpisan je na period od 4 godine i odmah se krenulo sa njegovom realizacijom.

Prve dve trke po ovom sporazumu voziće se tokom vikenda 27. i 28. septembra na delu magistralnog puta Bor – Žagubica, na kome su i pre nekoliko godina održavane trke.

Start pretposlednjih brdskih trka, koje se voze u okviru prvenstva Srbije, biće na oko 3 kilometara od Borskog jezera, a cilj na raskrsnici za hotel “Jelen” i meteorološku stanicu. Dužina staze je 4.700 metara.

Cilj SAKSS-a je da u narednim godinama trku na Crnom vrhu prijavi za evropski šampionat.

Tokom održavanja trke saobraćaj će biti zatvoren.

Takmičari i timovi biće smešteni u odmarališete na “Savači”, gde će biti i organizovane ceremonije dodele nagrade.

Takođe, postignut je dogovor za održavanje karting trke sledeće četiri godine na novo izgrađenoj stazi.

Sa Opštinom Bor dogovoren je i edukativni program, koji obuhvata saradnju sa Mašinsko-elektrotehničkom školom u Boru (škola sportske vožnje, obuka funkcionera i sudija, bezbednost dece i učesnika u saobraćaju).

Organizatori apeluju da zainteresovani gledaoci dođu najkasnije u 10 sati kako bi zauzeli bolja mesta, kao i da se pridržavaju bezbedonosnih propisa koji važe na trci.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.