Borski učitelji i nastavnici održali javni čas

Izvor: Bor030.net, 27.Nov.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borski učitelji i nastavnici održali javni čas

Forum sindikata obrazovanja Bor organizovao je danas javni čas na platou borskog Doma kulture. Na taj način je oko osamdeset prisutnih borskih prosvetnih radnika pružilo podršku prosvetnim radnicima širom Srbije, koji se već desetak dana nalaze u štrajku.

Forum sindikata obrazovanja Bor je povodom ovog događaja izdao sledeće saopštenje: >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net <<

Okupili smo se danas na platou ispred Doma kulture da se vidimo, da nas drugi vide, a naročito oni koji su nam preporučili da transparentima iskažemo svoje nezadovoljstvo. Nismo došli da brojimo koliko škola stoji uspravno, a koliko njih se ruši. Došli smo da pokažemo da mi stojimo uspravno.

Na današnji dan u Boru štrajkuju nastavnici sedam škola, od sutra se priključuju i kolege gimnazije „Bora Stanković“. Što se Unije sindikata prosvetnih radnika tiče, u štrajk su 17.11.2014. godine krenule 354 škole, na jučerašnji dan bilo ih je 464. To je ono što brine nadležne, da se broj iz dana u dan povećava.

To je pokazatelj da nešto ne valja. Mi smo prva opština u Srbiji, koja jednim ovakvim javnim časom želi da ukaže na probleme u obrazovanju. Ponosan sam na kolege što su pre ili posle svojih održanih časova izašle na plato ispred Doma kulture, a na njih su ponosne i kolege iz preko 1.100 škola u štrajku širom Srbije.

Pismo podrške uputila je i Matematička gimnazija iz Beograda, Društvo fizičara Srbije, Jasna Janković (PR Unije SPRS) i Dragan Matijević (predsednik Unije SPRS), koji je hteo da dođe, ali zbog obaveza oko pregovora u Vladi RS nije mogao.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.