Barbulović : “Nadamo se uspešnoj sezoni u Superligi!”

Izvor: Bor030.net, 11.Sep.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barbulović : “Nadamo se uspešnoj sezoni u Superligi!”

Nakon nekoliko izmena u timu i prijateljskih utakmica koje su odigrane, ženski juniorski rukometni klub “Bor – RTB” spreman je da napadne gornji deo tabele “Super B” lige Srbije.

Ekipa ŽRK “Bor-RTB” u novoj sezoni nastupa sa nekoliko izmena, kako u rukovodstvu tima, tako i u igračkom delu. Ženski tim će ove sezone predvoditi novi trener, Zoran Barbulović, koji je u prethodnom periodu već bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << trener ovog kluba, a u sastavu se nalazi čak sedam novih igračica, među kojima su i juniorske, seniorska i kadetske reprezentativke Srbije.

Prema rečima trenera Barbulovića, veliki je uspeh što je klub u prethodnoj sezoni bio drugi u svojoj ligi i što je time dobio šansu da se takmiči u višem rangu.



Kroz baraž su ljudi hteli da vide koliki su dometi ove ekipe i već tada su počeli pregovori oko igračica i mog dolaska. Da nije bilo ulaska u viši rang takmičenja, odnosno u “Super B” ligu, mislim da ne bi bilo ni ove priče. Mislim da smo na nekom novom početku, iz razloga što je ekipa dosta promenjena, nove igračice su dovedene, a naša želja je da što pre formiramo novu ekipu, da se dobro pokažemo, kako borskoj publici, tako i svim ljudima u Srbiji.

Trener i borske rukometašice ove sezone imaju za cilj opstanak u ligi, ali i borbu za gornji deo tabele.

Najbitniji je opstanak, jer od 10 ekipa u ligi, četiri će ispasti. Ako nam se ukaže prilika da napadnemo prvo ili drugo mesto koje vodi do “Super A” lige, naravno da ćemo to iskoristiti, ali prioritet nam je da što pre uklopimo ekupu, pokažemo borbenost i zalaganje, a mogu reći da su to ove devojke dosad i pokazale.

Najveći protivnici borskoj ekipi biće one ekipe koje su ispale iz “Super A” lige, a to su prvenstveno dva beogradska kluba – “Crvena Zvezda” i “Junior”, zatim “Proleter” iz Zrenjanina i “Dinamo” iz Pančeva.

Ženski juniorski rukometni klub “Bor – RTB” odigraće prvu utakmicu prvog kola “Super B” lige 19/20. septembra, kada će gostovati ekipi iz Požarevca. Rukometašice Bora će prvu utakmicu na domaćem terenu igrati tek 3. oktobra, kada će ugostiti ekipu ŽRK “Mladost” iz Nove Pazove.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.