Rasprava o amandmanima na ekonomske zakone

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o amandmanima na ekonomske zakone

Poslanici nastavili sednicu raspravom o amandmanima na četiri predložena zakona iz oblasti ekonomije.

11.03 - Sednica Skupštine nastavljena je poslaničkim pitanjima.

Narodni poslanici nastavili su rad, najpre, postavljanjem pitanja vladi i nadležnima, a zatim počeli pretres 35 amandmana na set zakona iz oblasti privrede, kojima se uređuje tržište kapitala.

Poslanici su podneli 32 amandmana na izmene Zakona o Agenciji za privatizaciju, Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o investicionim fondovima, Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije.

Takođe, amandmani su podneti i na predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i pribavljanja dokumentacije radi realizacije izgradnje sistema za prenos električne energije 400 kv naponskog nivoa "Transbalkanski koridor-prva faza".

Više od polovine amandmana podnela je poslanička grupa Nove stranke koja traži brisanje svih predloženih odredaba na izmene zakona o Agenciji za privatizaciju.

Kako su naveli u obrazloženju, koje je isto za svaki od devetnaest amandmana, predložene odredbe bi trebalo izbrisati jer ne doprinose stvaranju boljih uslova za ekonomski razvoj i očuvanje socijalne stabilnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sutra o amandmanina na set privrednih zakona

Izvor: Blic, 23.Okt.2014

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad pretresom oko 35 amandmana na set zakona iz oblasti privrede, kojima se uređuje tržišta kapitala...Sednica je zakazana za 11 sati. U tom setu zakona, o kojima je obavljena načelna rasprava su predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.