Besplatna provera sećera u krvi za sve Nišlije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 04.Avg.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna provera sećera u krvi za sve Nišlije (VIDEO)

U narednoj deceniji broj obolelih od dijabetesa bi mogao da se udvostruči, predviđaju stručnjaci. Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Niš omogućio je svim sugrađanima besplatne preglede sećera u krvi, kao i kontrolu krvnog pritiska. Cilj akcije je skretanje pažnje javnosti na važnost redovnih lekarskih pregleda u otkrivanju šećernih oboljenja.
Bez zdravstvene knjižice i čekanja, građani su mogli da provere šećer i krvni pritisak, ali i dobiju savete u vezi sa zdravim načinom života.
Lekari Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika izašli su van svojih prostorija kako bi ukazali građanima na značaj redovne kontrole šećera i krvnog pritiska.
Iz Zavoda napominju da je kontrola šećera važna kako za starije, tako i za mlade osobe, jer je dijabetes najčešće endokrinološko oboljenje i u stalnom je porastu u svetu i kod nas.
Institut za javno zdravlje, saopštio je da 670.000 ljudi u Republici Srbiji pati od ove bolesti što je 6 ,5 odsto stanovnika. Predviđanja su da će u narednih 20 godina broj obolelih biti udvostručen.

Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.