Radnik umro na gradilištu

Izvor: Studio B, 11.Apr.2011, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik umro na gradilištu

Radnik S.Đ. umro je dok je upravljao kranom u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Nesrećnog kranistu na zemlju su uspele da spuste tek vatrogasne ekipe, s obzirom na to da je u trenutku smrti radio na visini od 35 metara.

Pedesettrogodišnji radnik umro je u kabini krana. Jedini način da mu lekari priđu bilo je specijalno vatrogasno vozilo sa platformom, predviđeno upravo za situacije poput ove.

- U našem gradu često imamo ovakve specifične intervencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gde vatrogasci specijalci moraju da pristupe visokim, nedostupnim mestima. Nažalost, današnja intervencija nije srećno završena. Lice je preminulo u kabini krana dizalice, međutim nakon intervencije naših vatrogasaca spasilaca mi smo omogućili ekipama Hitne pomoći da priđu ovom licu nakon 10 minuta, kaže Sanja Vuksanović Žugić, načelnik Uprave za vanredne situacije.

U hitnoj pomoći kažu da je nekada teže doći do pacijenta nego mu pomoći. Nesreća ne bira ni vreme ni mesto, a lekarima često u spasavanju bude neophodna pomoć vatrogasaca i policije.

- Imali smo razne slučajeve izvlačenja povređenih ispod tramvaja, iz raznih slupanih automobila, iz jaraka i kanala pored puteva, padove sa visine u neki prostor koji je nepristupačan, zatim trovanja u septičkim jamama i bunarima prilikom čišćenja, tako da su situacije ponekad zaista neverovatne i veoma teške i opasne i pored svih mera predostrožnosti neki put se nađemo i u riziku, dodao je Željko Baćević, načelnik smene - Hitna pomoć.

Pošto ništa nije ukazivalo na nasilnu smrt, nije bilo posla za kriminalističku policiju.

U firmi Interkop koja je izvođač radova, predstavnici za bezbednost i zdravlje na radu rekli su nam da ne mogu da daju nikakve izjave dok se ne obavi obdukcija. Kažu da se na gradilištu poštuju sva pravila o bezbednosti na radu i da je nastradali kranista imao uredne lekarske nalaze.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građevinac preminuo u kabini krana na visini od 35 metara!

Izvor: Press, 11.Apr.2011

Stevan Đ. (54), kranista građevinskog preduzeća iz Šapca, preminuo je juče ujutru u kabini krana na gradilištu u Ulici doktora Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.