Pokretni inkluzivni muzej na Adi Ciganliji

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pokretni inkluzivni muzej" na Adi Ciganliji

Najbolji studentski radovi u okviru projekta "Pokretni inkluzivni muzej" biće izloženi na Adi Ciganliji, kod restorana "Jezero", od danas do 11. jula, saopštilo je Javno preduzeće "Ada ciganlija".

Svi posetioci Ade na ovaj način imaće priliku da se upoznaju sa zanimljivim dizajnom upotrebnih predmeta koji olakšavaju život osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama.

Ovaj jedinstveni projekat pokrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su Centar za razvoj inkluzivnog društva i Eurobank EFG, partner i donator zahvaljujući kojem je omogućena realizacija ideje.

JP "Ada Ciganlija" pridružila se projektu pružajući izložbeni prostor i donirajući sredstva za izradu jednog od izloženih predmeta.

Projekat "Pokretni inkluzivni muzej" pokrenut je početkom 2010. godine raspisivanjem konkursa za studente dizajna u Srbiji.

Stručna komisija, koju su činili predstavnici Evropskog instituta za dizajn i invaliditet, opredelila se za 27 najboljih radova, koji su prvo prikazani u holu Narodne banke Srbije od 7. do 15. maja.

U planu je da jedinstvena izložba do kraja godine obidje najveće gradove u Srbiji i na taj način skrene pažnju na potrebu za inkluzijom.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji studentski radovi na Adi

Izvor: Danas, 02.Jul.2010

Najbolji studentski radovi u okviru projekta „Pokretni inkluzivni muzej“ biće izloženi na Adi Ciganliji, kod restorana Jezero, od 2. do 11. jula. Svi posetioci Ade na ovaj način imaće priliku da se upoznaju sa zanimljivim dizajnom upotrebnih predmeta koji olakšavaju život osobama sa invaliditetom...

Nastavak na Danas...

Pokretni inkluzivni muzej na Adi Ciganliji

Izvor: Economy.rs, 03.Jul.2010, 15:07

Najbolji studentski radovi u okviru projekta Pokretni inkluzivni muzej bice izlozeni na Adi Ciganliji, kod restorana Jezero, od 2. do 11. jula.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.