Pako de Lusija prvi put na Bemusu

Izvor: Studio B, 18.Okt.2012, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pako de Lusija prvi put na Bemusu

Proslavljeni španski gitarista Pako de Lusija, dobro poznat i omiljen umetnik beogradske publike, večeras će u Centru "Sava" održaće prvi koncert na festivalu klasične muzike, u okviru 44. Bemusu.

Na petom beogradskom i prvom koncertu na Bemusu, slavni De Lusija, sinonim za flamenko gitaru i jedan od najoriginalnijih umetnika ovog žanra, nastupiće sa svojim sekstetom i specijalnim gostom koncerta, čuvenim flamenko plesačem Antonijem Fernandezom Montojom.

Španski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << virtuozni gitarista De Lusija (64) poslednji put u Beogradu je svirao na Gitar Art festivalu 2010. godine kada je predstavio album "En vivo". Na večerašnjem koncertu premijerno će predstaviti pesme sa novog albuma čiji izlazak planira za proleće.

Prvi španski gitarista koji je dobio počasni doktorat čuvenog Berkli koledža za muziku iz Bostona, jedan od najvećih španskih muzičara 20. veka, ima dugu i uspešnu karijeru, snimio je 27 albuma i proneo slavu španskog flamenga širom sveta. Počeo je da svira sa šest godina a danas se smatra jednim od najboljih gitarista sveta i najunivarzalnijim flamenko autorom. Sađivao je sa nekim od najzanačajnijih svetskih muzičara kao sto su pijanista Čik Korija, gitaristi Džon Meklaflin, Leri Korijel i Al Di Meola i pevač Brajan Adams.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pako de Lusija posle Bemusu ide na starogradsku muziku

Izvor: Blic, 18.Okt.2012

Pako de Lusija, flamenko umetnik, prvi španski gitarista koji je dobio doktorat čuvenog koledža Berkli za muziku, nastupiće večeras na 44. Bemusu u Sava centru s početkom u 20 časova. ..Iako je velika zvezda, Pako nije imao velike zahteve. Od organizatora je tražio da njemu i ostatku muzičara...

Nastavak na Blic...

Pako de Lusija nastupio u prepunoj velikoj sali Sava centra

Izvor: Blic, 19.Okt.2012, 00:22

Proslavljeni španski gitarista Pako de Lusija večeras je peti put nastupio pred beogradskom publikom u prepunoj velikoj sali Sava centra, u kojoj je vladala atmosfera kao na rok koncertima, a ne na festivalu klasične muzike iako je De Lusija prvi put svirao u okviru 44. Bemusa...Slavni De Lusija,...

Nastavak na Blic...

Gitarske bravure Paka de Lusije

Izvor: Politika, 19.Okt.2012

Slavni španski gitarista Pako de Lusija, koji je flamenko proslavio širom sveta, održao je sinoć, u okviru 44. Bemusa, koncert sa svojim sekstetom, i specijalnim gostom, flamenko plesačem Antonijem Fernandezom Montojom...Publika je u prepunom Sava centru burnim aplauzima pozdravljala bravure legendarnog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.