JUBILEJ Sekretarijat za životnu sredinu obeležio 25 godina rada

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUBILEJ Sekretarijat za životnu sredinu obeležio 25 godina rada

Gradski Sekretarijat životne sredine obeležio je danas, u prisustvu brojnih zvanica, 25 godina od osnivanja svečanim prijemom u Skupštini grada.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković navela je da je zaštita životne sredine uslov za razvoj svakog društva i da je podizanje svesti "osnovni zadatak svih nas".

- Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji mora biti spreman da odgovori izazovima koje nose globalne promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kazala je ministarka.

Ona je ocenila da je potrebna bolja saradnja na lokalnom nivou i istakla da će u poboljšanju saradnje "Ministarstvo biti najbolji partner".

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan zahvalio se svima koji su predano radili i "koji su makar jednu ciglu ugradili u zdrav Beograd".

VESIĆ: UREĐENJE DEPONIJE U VINČI DO KRAJA 2015.

Kao jedan od prioriteta rada Gradske uprave, gradski menadžer Goran Vesić istakao je zaštitu životne sredine, što kako je naveo, pokazuje činjenica da su najveći projekti Beograda upravo iz te oblasti.

- Mi ćemo najkasnije do jula raspisati tender za komunalnu deponiju "Vinča" što će biti prvo veliko javno-privatno partnerstvo u Srbiji, a do kraja godine ćemo naći kompaniju koja će upravljati tom deponijom - naveo je Vesić.

Taj projekat, ponovo pokrenut prošle godine sa Svetskom bankom, koštaće 250 do 300 miliona evra.

Na svečanosti je nastupao je dečiji hor "Čarolija", svirao je kvartet "Lola Klasik", a govorili su pisac Ljubivoje Ršumović i glumac Dejan Lutkić.

Prijemu su prisustvovali i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i bivši sekretari Sekretarijata.

U holu Skupštine grada predstavljena je i izložba fotografija "Eko foto - Odnos prema životnoj sredini".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.