Dani plesa strasti

Izvor: Blic, 03.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani plesa strasti

Na ovogodišnji peti internacionalni „Beogradski tango festival" koji traje od 4. do 7. septembra prijavilo se 80 učesnika iz inostranstva i 200 iz zemlje. Na ovom festivalu, koji organizuje „Beogradska Tango Asocijacija", osim najboljih umetnika koji će predstaviti svoje veštine, učestvovaće i svi ostali koji plešu tango i žele da budu deo festivala.



Ovogodišnji festival pružiće učesnicima bogate sadržaje na više različitih mesta u gradu. Spektakl >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji će otvoriti festival omogućiće pogled na različite periode i pravce kroz koje je tango prolazio tokom svog razvoja. Posetiocima će se predstaviti tri poznata argentinska para uz pratnju „Beltango" kvinteta, prvog omladinskog tango orkestra na Balkanu. Vrhunac festivala predstavlja performans Milango Asfalto koji je potpuno otvoren za sve koji plešu tango.

- Želeli smo da upoznamo Beograđane sa tango kulturom i da prenesemo atmosferu uličnog tanga Buenos Ajresa u srce Beograda. Zato smo ovaj performans smestili na Trg Republike i učinili ga dostupnim svim zainteresovanim koji umeju da plešu, kao i onima koji žele samo da posmatraju - kaže Sonja Živanović, PR festivala.

U okviru tango plesnih večeri koje će se održati u petak, subotu i nedelju učestvovaće domaći i strani tango plesači i muzičari, kao i svi drugi ljubitelji tanga. Na ovim plesnim večerima mogu učestvovati samo tango plesači, a učesnici će moći na plesnom podijumu da razmene svoja iskustva. Osim plesnih večeri i performansa, u okviru festivala biće organizovani i seminari za ljubitelje tanga koji već imaju iskustva u ovom plesu.

- Seminari su zatvorenog tipa i učestvuju smo oni koji imaju prethodno znanje i iskustvo. Prijavljivanje je završeno pre mesec dana kao što je to i običaj na ovakvim festivalima, a polaznici će imati mogućnost da usavrše svoja znanja - dodaje Sonja Živanović, PR festivala.

Karte za ove plesne večeri, kao i za druge događaje festivala mogu se kupiti na biletarnici „Kolarčeve zadužbine" i na prodajnim mestima „Bilet servisa". Jedino na događajima u Kolarčevoj zadužbini, na Trgu Republike i u klubu „Havana" mogu prisustvovati svi zainteresovani, dok je na svim ostalim događajima obavezno znanje u plesanju tanga.

Program festivala

Četvrtak

TANGO SPEKTAKL, „Kolarčeva zadužbina", 20 sati

Orkestar: „Beltango kvintet" - Srbija

TANGO INTRO PARTI, Havana klub, 23 sata

Petak

GRAN MILONGA, Hotel Admiral, od 2 sata do 4 sata

Orkestar „Beltango kvintet" i di džej Michael Rühl

Subota

TANGO BAL, Centralni dom vojske, od 22 sata do 04 sata

Orkestar „Carlos Buono" i Juanjo Passo i di džej Michael Rühl

Nedelja

ASFALTO MILONGA, Trg Repiblike, 19 sati Orkestar „Tango Juventud"

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zaigrajmo tango na Trgu

Izvor: 24sata, 04.Sep.2008, 01:37

Poput Buenos Ajresa, od danas do 7. septembra u ritmu tanga plesaće i srpska prestonica. U organizaciji beogradske Tango asocijacije danas počinje 5. beogradski internacionalni tango festival, na kome će učestvovati oko 200 plesača iz Srbije i 80 iz inostranstva.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.