ČUČKOVIĆ POSETIO PČELARE U PADINSKOJ SKELI

Izvor: Kurir, 08.Jun.2011, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUČKOVIĆ POSETIO PČELARE U PADINSKOJ SKELI

BEOGRAD- Član Gradskog veća Miroslav Čučković posetio je ogranak Pčelarskog društva „Beograd” u Padinskoj skeli i sa pčelarima razgovarao o rešavanju problema stanovnika ovog dela grada sa pojavom prekomernog broja pčela.

– Grad će kupiti 50 do 100 košnica kako bi pčelari koji imaju višak pčela mogli da prošire kapacitete za njihov smeštaj. U njih će moći da se smesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oko pola miliona pčela, koje će napraviti tonu meda za Beograđane. Svim pčelarima ćemo tokom zime obezbediti deset predavanja o pčelarstvu, na kojima će pčelari biti besplatno obučeni kako rojeve da drže u svojim domaćinstvima. Njih molimo da izađu u susret Beograđanima i uklone rojeve koji se nalaze po gradu. Do sada je bilo intervencija na stambenim zgradama, pa čak i na diplomatskim predstavništvima, rekao je Čučković.

Zlatko Vujičić, predsednik ogranka Pčelarskog društva „Beograd” u Padinskoj skeli, istakao je da ne postoje „divlje pčele”, već su sve domaće, ali u slučaju prekomernog broja, jedan deo odlazi iz košnice na drvo. Ovaj roj može da ima i do 10.000 pčela, koje sa drveta odlaze u rupe u krovovima i zidovima kuća. Odatle ih je ponekad teško izbaciti.

U ovoj podružnici okupljaju se pčelari celog Pančevačkog rita, koji je izuzetno medonosan i dobar za pčele. Na ovom području ima oko 800 košnica.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čučković posetio pčelare u Padinskoj skeli

Izvor: Studio B, 08.Jun.2011

Član Gradskog veća Miroslav Čučković posetio je ogranak Pčelarskog društva „Beograd" u Padinskoj skeli i sa pčelarima razgovarao o rešavanju problema ovog dela grada sa pojavom prekomernog broja pčela...- Grad će kupiti 50 do 100 košnica kako bi pčelari koji imaju višak pčela mogli da...

Nastavak na Studio B...

Čučković posetio pčelare u Padinskoj skeli

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2011, 08:24

BEOGRAD- Član Gradskog veća Miroslav Čučković posetio je ogranak Pčelarskog društva „Beograd” u Padinskoj skeli i sa pčelarima razgovarao o rešavanju problema stanovnika ovog dela grada sa pojavom prekomernog broja pčela...– Grad će kupiti 50 do 100 košnica kako bi pčelari koji imaju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.