Beograd: Plaćanje struje samo u kešu?!

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2013, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Plaćanje struje samo u kešu?!

POTROŠAČI koji su dosada plaćali račun za struju preko kartica ili SMS poruka, ovog meseca će morati - da stanu u red na šalter i to samo sa kešom. Kako novo preduzeće "EPS Snadbevanje", kojem se od jula plaća električna energija, nije sklopilo adekvatne ugovore sa bankama i poštama, Beograđani ne mogu da isplate svoje obaveze za kilovate elektronski.Redovne platiše koje su ovih dana želele da isplate svoja dugovanja za jul za električnu energiju naišli su na veliki broj neprilika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Oni koji su, dosada, plaćali račun svojom platnom karticom, odjednom to nisu mogli da urade. Isti problem imali su i građani koji šalju poruku telefonom i tako izmiruju komunalije.- Čim mi stigne račun za struju, pošaljem SMS na žiro-račun i mirna sam - kaže Beograđanka Ivana P. - Ovog puta mi se samo odbio zahtev. Kada sam zvala EPS, rekli su mi da još nisu sredili ovu opciju i da je najbolje da se zaputim u poštu ili distribuciju. Kivna sam jer ja izmirujem svoje obaveze na vreme, a oni samo otežavaju proceduru.Kada se od prošlog meseca promenio javni snadbevač, potrošači su dobili i novi žiro-račun za uplatu potrošenih kilovata, a svi koji su preplatili dugovanja, novac nisu mogli da prenesu na sledeći mesec, već da čekaju u distribuciji da ga dobiju "na ruke". Ispostavilo se, pak, da novo preduzeće nije ni postavilo sistem koji omogućava elektronsko plaćanje, pa šalteri sada primaju samo - gotovinu.GUŽVE I ZBOG REPROGRAMA MINUSA OVE nedelje je startovala i akcija reprograma zaostalih dugova za struju, pa neplatiše dolaze da podnesu zahtev i dokumentaciju za isplatu neizmirenih obaveza na rate. Njima su, u dugačkom redu, morali da se pridruže i građani koji svoje račune inače plaćaju "iz fotelje" putem kompjutera ili mobilnog telefona i tako umnogome smanjuju gužve. - Putem e-bankinga građani mogu da plate račune za utrošenu električnu energiju, koje je izdalo PD "EPS Snabdevanje" - kažu u "Elektroprivredi Srbije". - U toku je procedura da uskoro bude omogućeno i plaćanje putem kartica ili SMS.Svi problemi sa plaćanjem rezultiraju ovih dana ogromnim gužvama na šalterima "Elektrodistribucije".DUGOVI MOGU I SMS PORUKAMABEOGRAĐANI koji, pak, žele da uplate dugovanja za prethodne mesece, elektronski mogu da ih plate.- Imamo stare ugovore sa bankama i poštama, da se računi za struju plaćaju preko kartica ili SMS poruka - objašnjava Sandra Alagić iz "Elektrodistribucije Beograd".- Tako, svi koji duguju za kilovate pre jula, mogu svoje obaveze da izmiruju na naš račun elektronski, kao i dosada, bez muke.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Struju možete da platite samo kešom

Izvor: B92, 23.Avg.2013

Beograd -- Potrošači koji su dosada plaćali račun za struju preko kartica ili SMS poruka, ovog meseca će morati da stanu u red na šalter i to samo sa kešom, pišu Novosti...Kako novo preduzeće "EPS Snadbevanje", kojem se od jula plaća električna energija, nije sklopilo adekvatne ugovore sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.