Patent koji Android telefon pretvara u laptop!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2015, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patent koji Android telefon pretvara u laptop!

Kompanija Samsung kreirala je patent za uređaj koji će pametni telefon pretvoriti u laptop.

Naime, čuvena kompanija patentirala je doking stanicu za Android smartfone i tablete, koji će se ubaciti u poseban držač na njoj. To će omogućiti da korisnik svoj telefon pretvori u pravi funkcionialni laptop.

Doking stanica na sebi ima tastaturu i ekran, a Samsung ju je patentirao u Američkom zavodu za patente.

Međutim, da bi ona funkcionisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biće neophodno da telefon radi i na Android i na Vindous operativnom sistemu. Čim se telefon ubaci u ležište i poveže se sa stanicom, Vindous će se automatski pokrenuti, a za korišćenje ovog OS-a koristiće se ekran i tastatura.

Korisnicima će takođe biti na raspolaganju mogućnost da dodaju i trekped.

Ova ideja zvuči zaista primamljivo, s obzirom da veliki broj ljudi sa sobom vuče pametne telefone, tablete, laptopove, a na ovaj način bi sve to imali u jednom funkcionalnom uređaju.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.