Žika uvredio žene, internet zajednica zahteva #ZikoIzviniSe

Izvor: NovaEnergija.net, 28.Jul.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žika uvredio žene, internet zajednica zahteva #ZikoIzviniSe

Društvene mreže su ponovo reagovale i ovog puta su jasne u želji da je potrebno izvinjenje svim ženama i gledaocima RTS-a.
Naime, voditelj Živorad Žika Nikolić, u svojoj emisiji “Žikina šarenica”, proteklog vikenda je uvredio žene.
On se mladim teniserima, koji su bili gosti u emisiji, obratio rečenicom:
Ti ćeš kad porasteš biti kao Novak i pobedićeš Marija i Nadala, a ti ćeš biti kao Ana i dobro ćeš da se udaš!
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net <<
Nakon toga na Facebooku i Twitteru korisnici su reagovali veoma negativno, a domaće predstavnice jedne od najvećih svetskih organizacija za osnaživanje žena Lean In, reagovale su otvorenim pismom u kojem traže izvinjenje i reakciju.
Voditelj Živorad Nikolić na krajnje grub, ponižavajući i neprihvatljiv, a pre svega neodgovaran i neprofesionalan način uvredio je sve žene Srbije i to, zloupotrebljavajući razgovor sa decom na temu sporta, u kojem bi trebalo da do izražaja dođu pojedinačni kvaliteti, trud i talenat bez obzira na pol.”

Zahtevamo da Živorad Nikolić uputi javno izvinjenje gošći iz emisije, Ani Ivanović i svim ženama Srbije. Zahtevamo da RTS emituje saopštenje ili tokom njegove emisije ili tokom drugog visoko gledanog termina na Javnom servisu. Građani i građanke Srbije ne plaćaju pretplatu kako bi ih voditelj jedne od najgledanijih emisija obmanjivao stereotipima i primitivnim šovinističkim humorom kome nije mesto u javnom prostoru”, zaključuje se u saopštenju.
Tim povodom na društvenim mrežama pokrenut je i haštag #ZikoIzviniSe, a internet zajednica traži da se voditelj izvini svima.
#zikoizvinise
“Zahtevamo da Živorad Nikolić uputi javno izvinjenje…”https://t.co/YrrnHOyiuu
— Miloje Sekulic (@milojesekulic) July 26, 2016

Devojčica verovatno nema ni 7 godina, ne može da bude zgodna i nije zgodna. Dete je! Može da bude slatka, simpatična, ljupka. #ZikoIzviniSe
— Tatjana Nikolic (@Wetrushka) July 26, 2016

Neću da se udaja smatra uspehom #zikoizvinise https://t.co/lqkDziPcQF
— Tanja Mladenović (@citza_tzarica) July 26, 2016

Žiko, izvini se javno na @JMU_RTS #ZikoIzviniSe #ZikinaSarenica https://t.co/72e2GGkVnm
— Miloš Nikolić (@MilosLibek) July 26, 2016

Imam ćerku i sina i mislim da su izjave poput Žikine u Šarenici štetne za oboje #ZikoIzviniSe -muskarci nisu trofejihttps://t.co/J6iAwlClav
— Olga Maksimovic (@sasvimdrugacija) July 26, 2016

Pogledaj vesti o: Ana Nikolić

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.