X Faktor:  Željko prvo pustio Milicu dalje, a onda je izbacio zbog komentara

Izvor: Blic, 27.Apr.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"X Faktor": Željko prvo pustio Milicu dalje, a onda je izbacio zbog komentara

Jedan deo takmičara "X faktora" sinoć je prošao "boot camp", centar za obuku, gde su bili podeljeni u dve grupe čiji su mentori Aleksandra Kovač i Masimo Savić. Večeras grupe biraju Željko Joksimović i Tonči Huljić.

U sinoćnjoj epizodi Aleksandra i Masimo formirali su svoje timove od šestoro najboljih pevača.

Aleksandra je bila zadužena da izabere najbolje pevače među mladićima do 27 godina, dok se Masimo bavio takmičarima starijim od 27 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ostalo je nejasno da li je poslednja takmičarka koja se predstavila ušla u njegovu ekipu ili nije, ali će se večeras sve saznati.

Da podsetimo na pravila: Svaki mentor ima šest stolica i mora da odabere kojih šest takmičara će ostati da sedi na njima tj. ko ide dalje.

Međutim, može da se dogodi da neko isprva dobije stolicu, ali da nakon što drugi takmičar bolje otpeva, prvi takmičar izgubi svoju sigurnu poziciju.

Željko Joksimović će biti mentor damama, dok će Tonči Huljić predvoditi grupe.

Prvi na redu je Željko, koji je, kao i devojke bio oduševljen izborom.

- One su najnežnija grupa . Miriše mi da je potencijalni pobednik u ovoj grupi. Ja imam ćerku njihovih godina i znam da bi se sigurno loše osećala da neki tu mentor kaže ajde sad idi kući radi, iako joj sve najbolje misli - objasnio je Željko.

Prva pred izazovom je Antonia Plesko (16).

- Je l ti hladno malo, vidim ta ruka stisnuta u pesnicu - pitao je Željko. Antonija je pevala "Nebo" od Nine Badrić.

Prljavština u glasu, kako je rekao Masimo svima se dopala. Željko se složio sa kolegama i rekao joj da zauzme stolicu.

Da li će druga stolica pripasti Jeleni Žnidarić vrlo brzo smo otkrili. Jelena je pevala „Lay me down“ od Sema Smita.

Željka je interesovalo zašto je izabrala baš tu pesmu, kao da je bio malo sumnjičav da li će ona to umeti da otpeva, ali svi su bili oduševljeni, osim onog koji treba da bude oduševljen.

Željko joj je prvo zamerio što je rekla da joj je bitno da je ona sama zadovoljna svojim pevanjem pa ju je pitao šta će joj onda oni? I nije mu se dopalo kako je otpevala. Morala je da ode kući.

Željko očigledno ima svoje kriterijume koji nemaju veze samo sa pevanjem. Da vidimo kako će reagovati na Milicu Lojić. Imala je tremu pred nastup, ali se to na sceni nije osetilo. Izabrala je pesmu od Jelene Tomašević „Med i žaoka“. Ovo je Željkova kompozicija, pa samim tim su i kriterijumi oštriji.

Ipak Milica je bila sjajna i iznela je pesmu na svoj način. Željko je prokomentarisao da je ovo vrlo interesantna obrada.

Tonči bi je uzeo u svoju grupu na šta mu je Željko rekao da je malo nepristojna ponuda ali da će razmisliti i ponudio je Milici stolicu.

Sledeća je bila Darija Srećković – pevala je "Virujen u te" od Severine.

Željko nije bio oduševljen njenim pevanjem i dodao da ne bi bilo pošteno da je zadrži i ubaci među pevačke ajkule.

Nakon nje se na bini predstavila Katarina Simić sa pesmom "What a Feeling" iz filma „Flashdance“. Pre nego što je zapevala Željko je pitao da li je akušer i da li je prisusvovala porođajima, a onda je ispričao anegdotu kada se njegov sin rodio: „rekli su mi ako osetiš da ćeš da se onesveštiš padaj na onu stranu

drugu, nemoj na istrumente“.

Iako ima upalu plućne maramice, to je nije omelo da bude savršena.

- Katarina kaži „N“. Je l si bolesna? Kako ovako dobro pevaš kad si bolesna? - pitao je Željko i odlučio da je zadrži jer "veruje u nju".

Željko je poslao da sedne, a zatim joj rekao da ode slobodno da popije jedan čaj i da se vrati. Koliko je hrabro nastupala Katarina videlo se kad je pokušala da ustane. Iscrpljenost u kombinaciji sa bolešću doveli su do kolapsa.

- Pomozite joj, ona ne može da hoda - rekao je Masimo, ali tu je bio tim odličnih

stručnjaka koji je Katarini pružio svu adekvatnu pomoć posle čega se osećala bolje. Njena stolica ju je čekala.

Posle nje je nastupila Azra Kelecija koja je za ovaj nastup izabrala „Kao so u moru“ od Aleksandre Radović.

Aleksandra misli da je bilo intonativnih problema, ali je uspela da je ubedi u nekim trenucima da je dobra. Željko je prvo rekao da mora još da radi, ali se uplašio da ga osećaj vara, pa joj je ipak rekao da sedne na stolicu.

Nakon nje je došao red na Marinu Cvetković i njenu interpretaciju od Zaz "Je veux".

Posle nastupa Joksimović joj je rekao da je toliko bila šarmantna i slatka da je on ostao bez teksta, ali joj ipak nije obezbedio mesto u daljem takmičenju.

Onda je došlo Ivinih pet minuta. Iva Ćurić, koja je pobrala simpatije na audiciji kada je pevala svoju verziju pesama grupe "Elitni odredi“, sada je izabrala je Dina Merlina i njegov hit „Kad si rekla da me voliš“.

Publiku je kupila svojim pevanjem, ali ne i žiri, naročito Željka od kojeg zavisi njena sudbina u X faktoru.

Posle nje je nastupila Sonja Čoko i dok je pevala nije moglo da se po izrazu lica predvidi šta žiri misli. Umesto svojih kolega u žiriju, Željko je mišljenje o Sonjinom pevanju potražio kod takmičarki koje su prošle dalje.

Azra je rekla da je nastup bio prosečan, Milica je dodala da nije na mestu žirija i ne želi da komentariše, s tim se složila i Antonija, ali je ipak naglasila da je super otpevala samo da je mogla malo energije uneti, jer je pesma sama po sebi energična.

Posle komentara devojaka usledio je šok. Željko je Sonji ustupio Miličino mesto, a Milicu posalo kući uz komentar da je i ovo deo šoua, kada treba da vidimo kakvi su takmičari u stvari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.