Pismo o namerama za zapošljavanje između Srbije i Nemačke

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo o namerama za zapošljavanje između Srbije i Nemačke

Nemački savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler, ministar privrede Željko Sertić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas Zajedničko pismo o namerama o Inicijativi Nemačke i Srbije za održivi rast i zapošljavanje između Vlade Srbije i Vlade SR Nemačke.

U pismu o namerama ističe se značaj pozitivnih iskustava petnaestogodišnje nemačko-srpske razvojne saradnje kao i veliki potencijal unapređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saradnje dveju zemalja u oblasti održivog privrednog razvoja, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Osnovni cilj pokretanja Inicijative jeste uspostavljanje dugoročnog sistema za jačanje saradnje između dve države i još efikasniju i bolje koordiniranu realizaciju sredstava razvojne pomoći u oblastima održivog rasta i zapošljavanja, navodi se u saopštenju.

Pismo o namerama potpisano je na konferenciji za novinare posle sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog ministra Milera u Vladi Srbije.

Miler, koji je u Beograd stigao iz Prištine, rekao je ranije danas da je Nemačka zainteresovana da dalje investira u Srbiju.
Pogledaj vesti o: Željko Joksimović

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pismo o namerama za zapošljavanje između Srbije i Nemačke

Izvor: Blic, 28.Maj.2015

Nemački savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler, ministar privrede Željko Sertić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas Zajedničko pismo o namerama o inicijativi Nemačke i Srbije za održivi rast i zapošljavanje između...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.