Verbić: Štrajkačima umanjena i naredna plata

Izvor: Bor030.net, 26.Mar.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Štrajkačima umanjena i naredna plata

Ministar prosvete i nauke Srdjan Verbić izjavio je da će nastavnicima koji su još u štrajku, biti umanjena i naredna plata, a rekao je i da će se školska godina završiti na vreme, jer “većina škola u Srbiji radi regularno”.

“Većina škola u Srbiji radi regularno i nema razloga da se školska godina ne završi na vreme. To znači da će nastavnici zaključiti ocene i da će učenici osmog razreda polagati maturu kako je i planirano. Što se tiče nastavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << koji su u štrajku, njima će i od naredne plate biti umanjene zarade, u skladu sa zakonom”, rekao je Verbić u intervjuu za “Politiku” od četvrtka.

Verbić je rekao da je zakonska obaveza direktora da vode računa o tome koliko neko radi, da vode evidenciju o tome i isplate novčani iznos u skladu s tim koliko je neko radio.

Odgovarajući na pitanje da li će, posle protesta prosvetnih radnika, podneti ostavku, Verbić je rekao da je njegov posao da radi, rešava probleme i unapredjuje ono što dobro funkcioniše, a da je posao stranaka da rade svoj posao, pa i da traže ostavke.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.