ŠTRAJK U ŠKOLI ZBOG NAČINA IZBORA DIREKTORA

Izvor: Kurir, 11.Okt.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK U ŠKOLI ZBOG NAČINA IZBORA DIREKTORA

KNJAŽEVAC - Članovi većinskog sindikata prosvete Unije prosvetnih radnika Srbije u knjaževačkoj Osnovnoj školi "Dimitrije Todorović - Kaplar" najavili su da će, nezadovoljni procedurom za izbor direktora, u ponedeljak, 17. oktobra stupiti u štrajk, ukoliko im zahtevi ne budu ispunjeni.

Članovi sindikata zahtevali su da se prilikom izbora organa upravljanja u školi poštuje zakon i da se ponište sve dosadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odluke privremenog organa upravljanja. U protivnom, od ponedeljka će stupiti u štrajk u skladu sa zakonom, a u planu su i radikalnije mere protesta, najavili su predstavnici sindikata.

Predsednik sindikata Vladimir Rakić rekao je da se prilikom izbora direktora škole lokalna samouprava nije držala zakona, pa je u privremeni Školski odbor imenovala najpre devet svojih članova a kasnije i zaposlene u školi.

"Insistirali smo da u Školski odbor uđu i roditelji učenika, kako zakon nalaže. Međutim, lokalna samouprava imenovala je privremeni Školski odbor koji je bez njihovih predstavnika. Sve je to urađeno kako bi imali većinu i za direktora postavili svog kandidata, Pericu Pejčića, umesto Dejana Tošića", rekao je Rakić.

On je napomenuo da je za Tošića glasalo 88 nastavnika od ukupno 115, koliko radi u ovoj knjaževačkoj školi, ističući da "politiku ne žele u školi, jer joj tu nije mesto" .
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.