Vaskršnja poslanica patrijarha Porfirija: Plač razdire grudi mnogih naroda, među njima i srpskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2024, 20:23

Vaskršnja poslanica patrijarha Porfirija: Plač razdire grudi mnogih naroda, među njima i srpskog

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je u Vaskršnjoj poslanici ukazao na pokušaje istorijskog revizionizma i da se srpski narod, žrtva višestrukog genocida i etničkog čišćenja, proglasi za počinioca genocida.
"Zbog toga danas snažno podižemo svoj glas i ukazujemo na apsolutnu neistinu i pokušaj nebivalog istorijskog revizionizma, u kome se nastoji da prostom inverzijom srpski narod, žrtva višestrukih genocida i etničkog čišćenja, bude proglašen za počinioca genocida", rekao je patrijarh Porfirije.
Dodaje da ne umanjujemo razmere zločina u Srebrenici, ali, kao pravoslavni Srbi, ne prećutkujemo ni zločine nad srpskim narodom u okolini Srebrenice, ali da se nažalost, na te zločine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.