ZR: Opozicija bojkotovala hitno zasedanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Opozicija bojkotovala hitno zasedanje

Na današnjoj venrednoj sednici zrenjaninske Skupštine odbornici su glasali za Predloge odluka o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada u korist ulagača, koji su zainteresovani za izgradnju proizvodnih pogona. Sednica je zakazana po hitnom postupku, a održana je u prisustvu samo jedog opozicionog odbornika koji tvrde da se hitan postupak koristi samo u slučajevima vanredne situacije.

Za gradnju u zrenjaninskoj industrijskoj zoni zainteresovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je šest firmi, među njima i tri ovdašnje. Gradonačelnik Čedo Janjić kaže da je ovo rezultat rada na pravljenju ambijenta za privlačenje investitora, i da je očekivao punu skupštinsku salu.

"Ne znam da neko ne može da dođe i ne glasa za ovakve odluke, koje znače nova radna mesta i nove fabrike u gradu Zrenjaninu. Ako je neko protiv toga mislim da će morati dobro da obrazloži građanima Zrenjanina zašto je protiv", izjavio je Janjić.

Odbornici opozicionih stranaka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske stranke i Republikanske partije, nisu došli na zasedanje, nezadovoljni zbog ponovnog zakazivanja vanredne sednice, smatrajući da za to nije bilo potrebe.

"Ovo je četvrta po redu sednica zuakazana po hitnom postupku, treća od izbora nove predsednice Skupštine. Hitan postupak se koristi u slučajevima vanredne situacije, vanrednog stanja i kada su uslovi takvi da se skupština mora održati u roku od 24 časa. Danas smo mogli da čujemo da je hitnost jer veliki broj investitora čeka na kapijama Zrenjanina da uđe sa bagerima i buldožerima u našu slobodnu zonu i da gradi, što jednostavno nije tačno", rekla je novinarima šef Odborničke grupe Demokratske stranke Goran Kaurić.

On je podsetio da se redovne sednice sazivaju sa rokom od sedam dana, kada odbornici dobiju materijal i mogu da se pripreme za sednicu. Istakao je da je opozicija onemogućena da svoj posao obavlja na kvalitetan način, i da je ovo "suspendovanje demokratije u Zrenjaninu".

Tanja Dulović odbornica SDPS-a jedina je iz redova opozicije prisustvovala sednici.

"Došla sam da podržim sve ove tačke dnevnog reda koje se tiču investitora i novih radnih mesta. I u ranijem periodu opozicija je to uvek radila, ali verujte mi onda nije bilo toliko sednica po hitnom postupku i zato ovo mora da se promeni. Predložila sam da se izmeni poslovnik, i da se na neki način dogovore vlast i opozicija", rekla je Dulović.

U kabinetu predsednice Skupštine grada, novinarima je rečeno da nemaju komentar u vezi sa sazivanjem ove sednice lokalnog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pred odbornicima preko 50 tačaka

Izvor: juGmedia, 22.Apr.2015, 14:04

VRANJE – U Vranju će sutra biti održana 33. sednica Skupštine grada, a odbornici će razmatrati  preko 50. tačaka koje su se našle dnevnom redu. Odbornici lokalnog parlamenta razmatraće, između ostalog, Predlog odluke o promeni Statuta grada Vranja, Predlog odluke o angažovanju revizora za...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.