ZR: Ciklus Smrt fašizmu u KC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Ciklus Smrt fašizmu u KC

U Kulturnom centru Zrenjanina u sredu i četvrtak počinje filmski ciklus "Smrt fašizmu", u okviru kojeg će se prikazivati film "Veliki diktator". Lokalni umetnici su nedavno na jednoj od zgrada u naselju Bagljaš nacrtali grafit Čarlija Čaplina, sa citatom upravo iz ovog filma.

Slavni, ali i kontraverzni "Veliki diktator", je spoj satire na nacizam i tragikomedija, a režirao ga je Čarli Čaplin. To je, ujedno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i njegov prvi zvučni film.

U filmu Čaplin glumi dve uloge – skitnicu i diktatora Adenoida Hynkela, koji je parodija na Adolfa Hitlera. Film je stekao veliki ugled i nalazi se na listi 250 najboljih filmova svih vremena. Američki filmski institut (AFI) stavio je 2001. film na 37. mesto na listi najboljih komedija 20. veka.

U zrenjaninskom KC su najavili da projekcije počinju od 20 časova, a ulaz je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.